Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da bi o „tekovinama“ predsednika Mila Đukanovića trebalo uskoro da se pozabavi „nezavisno i oslobođeno sudstvo“, na šta je Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila da njegove pretnje predstavljaju opasnu nameru da utiče na rad nezavisne sudske vlasti.

Krivokapić je danas reagovao na izjave Đukanovića na Savetu mladih DPS-a gde je rekao da će njegova partija biti spremna da brani državu Crnu Goru i njene vrednosti „do poslednje kapi krvi, nebitno da li su u vlasti ili opoziciji, kao i da će značajno smanjiti mandate ovoj vladi“.

Krivokapić je Đukanovićev govor nazvao militantim i najavom državnog udara.

„Nakon što ste ostavili praznu kasu i zaduženu zemlju, Vi jedino branite ličnu imperiju оčekujući da će tuđa deca ginuti da bi se sačuvale tekovine DPS-a, što je drugo ime za Vaše imovinske kartone“, naveo je Krivokapić u reagovanju.

Dodao je i da su izjave Đukanovića o skraćivanju mandata neozbilljne i opasne.

„Ili pak planirate da sa delom parlamentarne većine, idete u otvoreno rušenje Vlade i skraćenje mandata? Ono što je indikativno jeste koordinacija udara na aktuelnu izvršnu vlast, koja je u ovom momentu maksimalno posvećena uspešnosti turističke sezone, nakon konsolidacije epidemioloških prilika”, rekao je Krivokapić.

Na izjavu premijera je reagovao DPS koji je naveo da Krivokapiću neko treba da javi da mu se Vlada već raspala.

„Da je iole ozbiljan i da poseduje kapacitete da predvodi izvršnu vlast znao bi da je zadatak svake opozicije da smeni postojeću vlast. Čak i da nije premijer, već iole obrazovan čovjek, shvatio bi da njegove pretnje pravosudnim organima predstavljaju vrhunac neukosti i pokazuju njegovu nekompetenciju, ali i opasnu nameru da sa pozicije izvršne vlasti utiče na rad nezavisne sudske vlasti“, navodi se u saopštenju DPS-a.