Saobraćajnu nesreću u kojoj su poginula četiri migranta, a 19 povređeno, od kojih desetoro teže, skrivio je 42-godišnji državljanin Srbije, vozač kamiona koji se prevrnuo na autoputu u Hrvatskoj, saopštila je danas hrvatska policija.

Prema navodima policije, vozač se nalazi u bolnici i biće ispitan kada se za to steknu uslovi.

Uviđajem je utvrđeno da se vozač nije držao strane kretanja i obeležene trake, već je desnim točkovima zahvatio travnatu površinu i udario u dva stupića. Potom se vratio na cestu, ali je u zanošenju došlo do prevrtanja na desni bočni deo.

U saopštenju se navodi da će protiv vozača biti podneta krivična prijava zbog izazivanja saobraćajne nesreće.

Dodaje se da će, s obzirom na to da se vozač nalazi u bolnici, policijski službenici, kada se steknu uslovi za razgovor s njim, nastaviti sa sprovođenjem kriminalističkog istraživanja na okolnosti počinjenja krivičnog dela protivzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, kao i utvrđivanje identiteta osoba, budući da ne poseduju nikakve identifikacijske dokumente.

Nesreća se dogodila prošle noći kada se kamion srpskih registracija prevrnuo na autoputu kod Okučana u Hrvatskoj. U tovarnom prostoru kamiona koji je prevozio bale papira nalazila su se 24 stranih državljana, od kojih je četvoro poginulo, a više njih povređeno, desetoro teško.

Povređeni su prevezeni u više okolnih bolnica, a među njima ima i dece.

Direktor novogradiške bolnice Josip Kolodziej izjavio je za Hinu da su sve osobe koje su pristigle u tu bolnicu stranci i da su rekli da su Sirijci.