Američki predsednik Donald Tramp veruje da je odluka o nošenju zaštitne maske, kako bi se sprečilo širenje korona virusa, lični izbor svakog pojedinca, izjavila je danas portparolka Bele kuće Kejli Makenani.

– Njegova je odluka da nosi masku. Lični izbor svakog pojedinca je da li da nosi masku ili ne – rekla je Makenani upitana da prokomentariše novu naredbu o nošenju zaštitnih maski u gradu Džeksonvil na Floridi, gde će biti održan deo republikanske konvencije o nominaciji kandidata te stranke za predsednika SAD.

Makenani je rekla da Tramp ohrabruje ljude da donesu bilo kakvu odluku koja je najbolja za njihovu bezbednost, prenosi Rojters.

– Ali on mi je rekao da nema problem sa nošenjem maski – rekla je Makenani i poručila građanima da rade šta god od njih zahtevaju nadležni na lokalnom nivou.

Guverner Njujorka Endru Kuomo prethodno je danas rekao da bi Tramp trebalo da izda naredbu o obaveznom nošenju zaštitnih maski u javnosti i pozvao ga da bude primer drugima, time što će i sam nositi masku.