Tužilaštvo BiH predložio je Sudu BiH da se Darku Elezu, osumnjičenom za više krivičnih dela, produži pritvor za još dva meseca.

Produženje pritvora je zatraženo radi neometanog nastavka istrage „u okviru predmeta Belivuk, Kavački klan i ostali“, saopštilo je Tužilaštvo BiH koje na tome radi s Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA), Agencijom za forenzička ispitivanja i veštačenja, kao i s drugim službama u Bosni i Hercegovini i regionu.

Elez (41) je bio u pritvoru od hapšenja u decembru prošle godine u Beogradu, pošto je u Srbiji izdržao kaznu od devet godina zatvora kao organizator kriminalne grupe koja je 2009. u Srbiji i BiH trgovala drogom, vršila iznude i činila druga krivična dela. Eleza je Srbija 3. marta izručila BiH.

U predlogu Tužilaštva navedeno je da su razlozi za produženje pritvora Elezu isti kao i kada mu je pritvor u BIH određen 5. marta: opasnost od bekstva, opasnost da bi na slobodi mogao da ometa istragu, prikrivaa dokaze i utiče na svedoke i saučesnike, ili da izvrši krivično delo.