Evropska unija od 2022. godine uvodi „Inteligentnu asistenciju brzine“ (Intelligent Speed Assistance – ISA), odnosno limitator brzine.

Taj sistem će biti ugrađivan u sve automobile proizvedene posle juna 2022. godine.

Proizvođačima je ostavljena mogućnost da novu tehnologiju, u aktuelnim modelima proizvedenim pre tog roka, implementiraju do 2024. godine

Kako ISA sistem funkcioniše?

– Svi automobili će biti opremljeni prednjim kamerama i navigacionim uređajima. Pomoću oba sistema automobil će detektovati ograničenje brzine.

– Ako vozite automobil brže od ograničenja, uključuje se zvučno upozorenje.

– Umesto zvučnog upozorenje, mogu da se koriste trepćuća svetla u kabini.

– Takođe, nakon prekoračenje ograničenja brzine moguće su i vibracije papučice gasa.

– Nakon nekog vremena, ako nastavite da vozite brže od ograničenja ove mere će se same isključiti.

– Kod svakog uključivanja automobila, sistem će moći da se isključi. Međutim, kad završite sa vožnjom, isključite automobil i ponovo ga uključite – sistem će opet biti aktiviran i opet će biti potrebno da se isključi.

Prednosti i mane

ISA sistem bi do 2022. trebalo da bude gotovo 100 odsto precizan, odnosno da tačno prepoznaje ograničenja brzine, prenosi Revija HAK. Međutim, uz sve pozitivne strane uvođenja ovakvog siste, pominju se i one negativne.

Pretpostavlja se da bi vozači bi mogli da postanu previše komforni i da bez razmišljanja voze, po automatizmu, u skladu sa ograničenjima brzine. Međutim, u slučaju poledice, na primer, ograničenje brzine može da bude čak i previsoko postavljeno.

Drugi izazov predstavlja prepoznavanje znakova promenjivih ograničenja brzine, koja su česta elektronskim displejevima na velikim prometni saobraćajnicma. I tu bi prednje kamere morale da funkcionišu bez greške.