Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je danas tvrdnje Veljka Belivuka koje je objavio Krik o navodnim vezama sa njim, negirao da se ikada video s Belivukom i najavio da će se uskoro obratiti naciji da bi izneo dokaze i da bi pokazao ljudima šta se zaista događa.

Rekao je da je logično da ubice i koljači kada vide kada stigne optužnica i vide dokaze, pokušaju da se politički izvlače iz svega, dobiju političku podršku kao što su je dobili od pojedinih političara.

Vučić je, na pitanje da prokomentariše objavu „Krik-a“ o tome šta je Belivuk rekao policiji pominjući ljude sa vlasti, ukazao da je taj isti „uvaženi gospodin rekao da nije nikoga ubio, zaklao, da u fina gospoda kojima je smestio režim“.

Istakao je da je ponosan na činjenicu da su njega optužili jer svakome je jasno da su se, kako je rekao, viđali sa mnom to ne bi pomenuli.

„A nisu pomenuli one s kojima su se stvarno viđali, sa kojima su sarađivali u i izvan zemlje. Nikada u životu nisam video tog čoveka, niti razgovarao sa njima“, kazao je on.

Vučić je istakao da, ako se video s njima na bilo kojoj lokaciji, ili razgovarao sa njima, ne samo da je spreman da se skloni sa mesta predsednika, već i sam da se prijavi i ostane zatvoru do kraja života.

Zašto su izabrali takav način odbrane – nisu ga oni smislili, već oni koji im donose poruke. Obelodanićemo kako mafijaški konsiljere donosio te poruke“, najavio je on.

Komentarisao je kako Belivuk i njegov saučesnik tvrde da je sve u dogovoru s njim radio.

„Jedan je rekao da smo se sastajali u stanu na Zvezdari, drugi u kući u Ritopeku. Razmišljao sam dugo da li da odgovorim. Narednih dana biće zanimljivo jer ću se obratiti naciji. Potrebno mi je 48 sati ili možda nešto manje da pokažem istinu“; najavio je on.

„Belivuk očekuje da bude kandidat za predsednika, a Marko Mesar za premijera jer su u mnogome zadužlili prijatelje na sceni“, primetio je Vučić ironično.

Vučić je kazao da je, kada je hapsio Miškovića već rekao da neće nikome da plaća reket, i da je znao da će ga to skupo koštati jer se radilo o jednom od najmoćnijih tajkuna.

„Znao sam kako će da usledi i koliko godina će se voditi kampanja protiv mene. Prvi put kada sam izgovorio da ne razumem kako je moguće da se promenio DNK nalaz u vezi ubistva na šinama, kreće moje prisluškivanje, kampanja kako sam spasavao neke žene od sudova što su bile moje ljubavnice ili šta drugo, do toga da sam imao odnose sa muškarcima, nekim voditeljima“, objasnio je on dodajući da su to sve sitnice.

Tražili su sve vreme od mene suštinski da plaćam reket.

„I u ovim tekstu kažu „ako se Vučić ne opameti“. Neću da plaćam reket, nastaviću da pokazujem narodu da ćemo da pobedimo ubice, kriminalce, i sve pomagače, kako političke, tako i medijske i sve druge. Neću da se povlačim pred ubicama i koljačima, i njihovim političkim pomagačima“, poručio je on.

Vučić je kazao da će se „boriti dok je živ, boriti za slobodnu Srbiju, i da nikada neće imati bilo ko pravo da ubija nekoga“.

Najavio je da će obelodaniti veze sa mafijaškim konseljijerom, koji se juče, i pre dva i tri dana sastao sa kriminalcima ugovarajući kakvu će kampanju da vode protiv njega.

Vučić je ukazao da nikada nije išao na Zvezdaru, sem jednom kada je gostovao na jednoj televiziji.

„Ma koliko meni bilo teško tućiću se protiv ubica, ako ništa ponosan sam na činjenicu što su mene videli kao najvećeg neprijatelja, nekog koga ne mogu da potkupe i uplaše. Niko od njih nikada me neće uplašiti, boriću se istinom do poslednjeg daha“, rekao je on.

Vučić je kazao da je spreman odgovori na sve nadležnim organima i da ide na poligraf.

Kaže i da vlasti poseduju dokaze kako su smišljali priče i govorili „kako ćemo poludeti od besa“.

„Nisam poludeo od besa već ponosa što ne možete da me uplašite ni snajperima, ni milionima od droge“, naglasio je on.

Istakao je da će vlasti osigurati aktuelni mir, u kojem proteklih meseci nije bilo nijedno mafijaško ubistvo.

Brnabić: I koljači su dobri, samo da su protiv Vučića?

Kada psihopata koji pozira pored unakaženih žrtava krene da optužuje ljude iz SNS, on opoziciji i njihovim medijima postaje kredibilan izvor, izjavila je premijerka Ana Brnabić povodom medijskih napisa o tome da je Veljko Belivuk, vođa organizovane kriminalne grupe, na saslušanju govorio o svom navodnom odnosu sa predsednikom Srbije i drugim ljudima iz SNS.

„Psihopata koji pozira pored unakaženih žrtava i izjavljuje ne samo da nije ubica, već da nije ni kriminalac, kada ‘samoinicijativno’ krene da optužuje ljude iz SNS, tajkunskoj opoziciji i njihovim medijima postaje kredibilan izvor“, napisala je Brnabić na Tviteru i dodala:

„I koljači su dobri, samo da su protiv Vučića?“

Milićević: Oprobani recept, nastavak hajke na predsednika

Predsednik poslaničke grupe SPS, Đorđe Milićević, ocenio je danas da se po „starom i dobro oprobanom“ receptu pod vidom „istraživačkog novinarstva“ nastavlja hajka na predsednika Republike i njegovu porodicu sa željom da se preuzme uloga nadležnih državnih organa, a krajnjim ciljem da se izazove politička nestabilnost u Srbiji.

On je u saopštenju naveo da nije poznato kojim je to istraživačkim postupkom neko došao do transkripta sa saslušanja Veljka Belivuka optuženog za najmonstruoznije zločine.

„Nije jasno ni ko je transkript mogao da obelodani u toku sudskog postupka, kada se zna da po zakonu nikakvi detalji saslušanja ne mogu biti dostupni javnosti upravo zbog mogućnosti spoljnih uticaja na tok istrage“, naveo je Milićević u saopštenju.

On je istakao da umesto da se bave objektivnim i nepristrasnim novinarstvom bave se istražnim radnjama, za šta ni po jednom članu zakona nisu nadležni.

Podseća i da u skladu sa Zakonom o javnom informisanju svaka informacija koja se objavi mora biti proverena i tačna, a ne da se paušalno i stavljanjem na jednu stranu, objavljuju gnusne neistine i laži, samo da bi se narušio ugled i dostojanstvo države Srbije, njenih organa i najviših zvaničnika.

„Ne služi vam na čast gospodo ovo što radite, ne predstavlja to niti nezavisno, niti odgovorno novinarstvo“, naveo je Milićević.

KarGo: Izjave Belivuka obmana, dokaz i tvrdnje o štrajku taksista

Kompanija Kar go Tehnolodžis (CarGo Technologies) smatra da su navodi iz transkripta saslušanja Veljka Belivuka, optuženog za brojna ubistva, koji je objavio istraživački portal KRIK, velika obmana, uzimajući za primer da Belivuk u tom iskazu tako navodi da je uticao na taksiste da se štrajk protiv Kar go ne održi, a štrajk je održan“.

„Ne smemo da dozvolimo da građani Srbije budu taoci obmana i spinova kriminalnih grupa. Kako verovati bilo kojoj rečenici iz ovog navodnog iskaza u kome Belivuk navodno kaže da je uticao na taksiste da se štrajk protiv Kar go ne održi, kada je štrajk održan“, navodi se u saopštenju ove kompanije.

Dodaje se da štrajk ne samo da je održan, već je trajao 12 dana, što Beograđani pamte, jer je ceo grad bio blokiran.

„Jasno je da ceo iskaz pada u vodu, kao što je jasno i očigledno da Belivuk ne zna o čemu priča, jer firma koja se pominje nije Kar go već jedna strana kompanija koja više i ne posluje u Srbiji. Ako je sve to što piše istina, koliki je uticaj predsednik imao na njega kada su taksisti 12 dana blokirali grad“, pitaju iz Kar go.

Kako navode iz Kar go, na kraju se postavlja se pitanje da li su reči iz Belivukovog iskaza ili je to zapravo dotureni iskaz otpisanih doušnika iz države koji su sama srž ovog kriminalnog klana.

Maja Gojković: Pokušaj obračuna sa predsednikom Vučićem

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković izjavila je da širenje neistina o predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću ima jedino za cilj pokušaj kriminalizacije predsednika, koji je očigledno najveći protivnik i ključna prepreka kriminalnim grupama da ostvare svoje interese i ciljeve.

Nije prvi put da se mnogi okupe u nameri da, u nedostatku argumenata, pretnjama, podmetanjima i klevatanjem predsednika i njegove porodice zapravo pokušaju da se obračunaju sa njim, navodi se u izjavi ministarke Gojković.

Suprostavljanje mafiji uvek sa sobom nosi veliku opasnost za onog koji joj ‘objavi rat’ i očigledno je da monstrumi, koji su ubijali, sakatili, mučili i mleli ljude, neće lako povući i odustati od svojih kriminalnih, ekonomskih i političkih interesa, zaključuje u svojoj pisanoj izjavi dostavljenoj medijima potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture Maja Gojković.

Vesić: Novi pokušaj da kriminalci preuzmu vlast

Političari koji su zajedno sa kriminalnom bandom Veljka Belivuka spremali državni udar postaju sve nervozniji, jer se obruč pravde steže oko njih i suđenje uskoro počinje, izjavio je danas član Predsedništva SNS Goran Vesić.

„Zato je lažima koje su danas objavljene, a koje je izneo šef ove bande napadnut direktno predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je simbol borbe protiv kriminala“, naveo je Vesić na Fejsbuku.

On tvrdi da je ta kriminalna grupa podržana od strane domaćih i stranih političkih struktura i da želi da uklanjanjem Vučića zaustavi ekonomski napredak zemlje i prekine reforme kojima Srbije postaje društvo u kojem se poštuju zakoni.

Kako je istakao, oličenje takve Srbije i takvog društva je Aleksandar Vučić.

„Kriminalci i političari koji ih podržavaju, a koji bi na silu, mimo volje naroda, da preuzmu vlast, znaju da za njih nema mesta u Srbiji u kojoj se poštuju zakoni. Zato napadaju Vučića koji ih je stavio tamo gde im je mesto i gde će zauvek ostati iza rešetaka“, rekao je Vesić i podvukao:

„Zato ne napadaju političare koji su ih podržavali, družili se sa njima i omogućili da postanu najmonstruoznija kriminalna banda na Balkanu. Napadaju Vučića koji ih je uhapsio“.

Vesić je rekao da napad na Vučića i njegovu porodicu nije lični čin već napad na instituciju predsednika Republike Srbije.

„To je napad na Srbiju koju vodi i predstavlja predsednik sa željom da se izazove nestabilnost i bezakonje u kojem se kriminalci i tajkuni najbolje snalaze. Haos u kome o budućnosti Srbije ne odlučuje narod već stranci i njihovi domaći poltroni“, naveo je Vesić i istakao da to ne smemo da dozvolimo.

Dačić: Podrška Vučiću u borbi protiv mafije

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić danas je u svoje i u ime parlamenta uputio podršku predsedniku Aleksandru Vučiću i drugim državnim organima u borbi protiv mafije.

“To je vitalni interes Srbije, jer je mafija kancer jednog društva. Već je najavljeno i očekivano da će se mafija i njihovi pomagači služiti svim sredstvima, naročito napadima na Aleksandra Vučića koji predvodi tu borbu. Znajući Vučića, ništa ga u tome neće zaustaviti”, rekao je Dačić za Tanjug.

Narodna skupština je, poručio je Dačić, spremna da pruži maksimalnu podršku toj teškoj i ujedno časnoj borbi za budućnost Srbije.

Stefanović: Puna podrška predsedniku Vučiću

Ministar odbrane Nebojša Stefanović poručio je danas da smo „nažalost, došli do trenutka da pojedini mediji i moćnici, koji stoje iza njih, koriste čak i izjave onih koji se sumnjiče za izvršenje najmonstruozniji krivičnih dela za obračun sa Aleksandrom Vučićem“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„Nije čudno da Belivuk izmisli bilo šta, ali jeste to što takva sumanuta laž dobija prostor u medijima i što je orkestrirano i pripremljeno koriste političari, čiji je cilj povratak na vlast po svaku cenu. I nije prvi put da staju na stranu kriminalaca naglašavajući i braneći njihov kredibilitet nasuprot pravosudnim organima“, rekao je Stefanović.

Kako je rekao, očigledno je da jaka Srbija smeta više nego ikada i da će borba morati da se vodi nesmanjenom žestinom.

„Predsednik Vučić ima punu podršku u borbi za snažnu, poštenu i samostalnu Srbiju“, rekao je Stefanović.

Božić: Nećemo ustuknuti pred mafijom i političkim lešinarima

Pružamo podršku predsedniku Aleksandru Vučiću u borbi protiv kriminala sa porukom nećemo ustuknuti pred mafijom i političkim lešinarima, koji pokušavaju da volju koljača i ubica zamene za volju građana, rekla je danas zamenica šefa poslaničke grupe SNS Sandra Božić.

Božić je u Skupštini Srbije rekla da se nastavljaju monstruozni napadi na Vučića, ali da se danas otišlo i korak dalje, navodeći da se sloboda medija zloupotrebljava od strane „Đilasovih medija“.

„To nam je jasno odavno, ali i da pojedini nezavisni novinari koji su itekako zavisni od nekakvih sumnjivih finansiranja, objavljuju svoje neke teške istine, a one se baziraju na kriminalnom jeziku i u ustima Veljka Belivuka. Sami sebe su danas demantovali u tekstu koji govori da je Belivuk imao saradnju sa Vučićem, što je notorna neistina, odnosno laž“, rekla je Božić.

Ona je rekla da je zanima zašto, kako kaže, ti nezavisni novinari nisu spomenuli „one koji su iz jezgra državnog aparata pružali pomoć Belivukovom klanu i sarađivali sa tim novinarima istraživačima kada su objavljivane istine“.

„Zašto nisu spomenuli Mariniku Tepić koja je imala prepise razgovora predsednika države koji je bio prisluškivan, zašto nisu spomenuli Đilasa koji se trudi da u svojim medijima relativizuje sve monstruozne zločine Veljka Belivuka i njegove ekipe“, upitala je Božić.

Ona je dodala da se u pojedinim medijima negiraju zločini i da nekima smeta to što se takva monstruozna dela prikazuju javnosti, a javnost, kaže, ima pravo da zna.

„Politički lešinari koji u Belivuku, Miljkoviću vide buduće, a i sadašnje saveznike i saradnike, oni koji su koristili usluge krvoloka, koljača i kriminalaca, preko svojih medija sada se najglasnije javljaju i tim istim koljačima pružaju bezrezervnu podršku“, rekla je Božić.

Upitala je da li je to sloboda medija ili zloupotreba medija u političkoj kampanji protiv Vučića.

Selaković: Podrška Vučiću u obračunu s kriminalom

Član Predsedništva SNS Nikola Selaković kaže je uveren da će predsednik Aleksandar Vučić imati ubedljivu i punu podršku i države i građana u obračunu sa organizovanim kriminalom, ali i sa onima koji jesu ili se trude da postanu političko krilo kriminalnih udruženja.

U saopštenju koje je dostavio medijima Selaković tvrdi da je „kriminalni gang hladnokrvnih ubica i koljača postao oružje u rukama onih koji ne biraju saveznike u borbi protiv Srbije i njenog napretka, a reč je, kako o onima koji Srbiju sapliću iznutra, tako i o onima koji to čine spola“.

„Oni koji su svojevremeno skovali sintagmu kočničari reformi kako bi satanizovali svoje političke protivnike (iako oni nisu sprovodili reforme već najbrutalniju pljačku Srbije) danas su se, duvajući u istu trubu sa Belivukom i njegovom družinom, sami legitimisali kao istinski kočničari reformi i napretka sopstvene zemlje“, navodi Selaković.

Reagujući na medijske napise o tome da je Veljko Belivuk, vođa organizovane kriminalne grupe, na saslušanju govorio o svom navodnom odnosu s predsednikom Srbije i drugim ljudima iz SNS, Selaković je kazao da medijski publicitet dat lažima i napadima od strane ljudi „u čiju beskrupuloznost i bezdušnost nakon svega što su učinili niko normalan ne može da sumnja“, svedoči o ozbiljnim moralnim lutanjima dela naše medijske i političke scene.

„Neki učesnici političkog života u Srbiji očigledno ne žele ili ne mogu da shvate da postoje situacije u kojima je država iznad svega, odnosno trenuci kada kao ljudi i politički kolektiv moramo biti ujedinjeni protiv nečega što je nedvosmislena i evidentna pretnja čitavom društvu“, zaključio je Selaković.

Vujović: Monstruozne laži za napad na predsednika i državu

Članica Predsedništva SNS Irena Vujović konstatuje da se svaka laž, pa i ona koja dolazi od teških kriminalaca protiv kojih se vodi istraga za najmonstruoznije zločine, koristi za napad na predsednika Aleksandra Vučića i destabilizaciju države.

Konstatuje i da je normalnim i pristojnim građanima jasno da su „beskrupulozne laži vođe ozloglašene kriminalne grupe koje su se pojavile u opozicionim medijima, notorna neistina“.

„Užasava to što tajkunski političari, po čijem nalogu se vodi najprljavija kampanja protiv predsednika Vučića i njegove porodice sedam dana u nedelji, u političkoj borbi vide saveznike i u teškim kriminalcima i ubicama“, kaže Vujović komentarišući medijske napise o tome da je Veljko Belivuk, vođa organizovane kriminalne grupe, na saslušanju govorio o svom navodnom odnosu s predsednikom Srbije i drugim ljudima iz SNS.

Da nije bilo odlučnosti države i predsednika Vučića, Belivuk i članovi njegove kriminalne grupe ne bi bili iza rešetaka, već na slobodi, kaže Vujović, te poručuje da bilo kakvo dovođenje predsednika i njegove porodice u vezu sa organizovanom kriminalnom bandom, osim što je maliciozno i besmisleno, krajnje je opasno i nedopustivo.

„Očekujem od pravosudnih organa da će savesno obaviti svoj posao. Kriminal nije jači od države, a Srbijom više ne upravljaju političke marionete već je dovoljno snažna da se obračuna sa svima koji su mučili i ubijali ljude, misleći da za to neće odgovarati“, poručila je Vujović.

Lončar: Željnima vlasti i kriminalac je častan i moralan

Zar je moguće da će neko da dovede u isti rang izjavu ovejanog kriminalca sa rečima i delima čoveka koji je bukvalno izvukao Srbiju iz bankrota i vratio joj obraz i čast, pita ministar Zlatibor Lončar povodom medijskih napisa o tome da je Veljko Belivuk, vođa organizovane kriminalne grupe, na saslušanju govorio o svom navodnom odnosu s predsednikom Srbije i drugim ljudima iz SNS.

„Nekome ko je uslikan za izmasakriranim žrtvama i koji sve to negira, nedvosmisleno se veruje dok svoj život pokušava da spase napadima na čoveka koji ga je uhapsio i koji je rešio da Srbija ne bude sve ono što je bila od 2000 – država kojom rukovode kriminalci, ubice i tajkuni“, navodi Lončar u izjavi za medije.

Dodaje da samo napadima na Vučića „tamo neka osoba sa nadimkom.Nevolja može da dobije simpatije opozicije i medija koji ih podržavaju, očigledno je da sav kapital stavlja na tu poslednju kartu“.

„Samo u očima takvih – željnih vlasti po svaku cenu, čak i kriminalac/ubica može da bude častan i moralan – sve dok napada Vučića“, zaključuje Lončar.

Mali: Na delu sprega ubica, političara i tajkuna

Ministar finansija i član predsedništva SNS Siniša Mali izjavio je da smo danas imali priliku da vidimo na delu spregu bande ubica, političara i tajkuna koji u svom vlasništvu imaju pojedine medije, i koji hoće na taj način da se vrate na vlast.

“Oni će da učine sve, čak i da iskoriste ubice, kako bi ponovo vladali. Jedina osoba koja može tome da se odupre i da im se usprotivi je Aleksandar Vučić. Dakle, on nije samo pravi, već i jedini, koji to može. Upravo zato i žele da ga sruše“, poručio je Mali na Instagramu reagujući na tekst koji je objavio Krik o optužbama Veljka Belivuka na račun predsednika Srbije i državnog vrha.

Dodao je da “oni ne žele da Srbija napreduje i da ide dalje, ne žele da se grade novi auto-putevi, nove bolnice i škole“.

“Za razliku od njih, Aleksandar Vučić želi bolju budućnost za našu decu i znam da od toga neće odustati. Svakog dana se za to bori!“, napisao je Mali.

Popović: Nezabeležen napad na vučića

Tekst objavljen na portalu Krik predstavlja do sada nezabeležen napad na predsednika Aleksandra Vučića i brutalni je primer gnusnih laži i spinovanja u cilju pokušaja diskreditacije, kako Vučića, tako i njegove porodice i saradnika, izjavila je ministarka pravde Maja Popović.

Postavlja se pitanje na koji način su novinari KRIK-a došli do iskaza okrivljenog Belivuka i da li su imali saglasnost ovlašćenog tužioca da ga plasiraju u medije, a i ako prenebregnemo ove veoma važne činjenice koje nesporno ukazuju na postojanje niza krivičnih dela, jer se u konkretnom slučaju radi o krivičnom premetu koji u ovom stadijumi tužilačke istrage nosi oznaku tajnosti, postavlja se pitanje da li je normalno da novinari poklanjaju veru iskazu čoveka koji se sumnjiči za sticaj najtežih krivičnih dela, navela je Popović u pisanoj izjavi.

Popović je upitala da li je to nova normalnost koju formiraju KRIK i ostali kritizeri aktuelne vlasti i istakla da, uprkos tome što je svakom pravniku koji se ikada bavio krivicom poznato da okrivljeni u svojoj odbrani može da iznosi sve ono što smatra da mu ide u prilog, novinari KRIK-a i njihovi nalogodavci taj iskaz senzacionalistički plasiraju u bezuspešnom pokušaju da kompromituju Vučića.

Umesto da hvale čoveka koji od Srbije pravi sigurnu i bezbednu zemlju bez kriminala, oni i njihovi pretpostavljeni na svaki način žele da ga sklone iz političkog života, istakla je Popović. Vučić je objavio rat mafiji, a Vlada je odlučna da u tom ratu pobedi i niko neće zaustaviti nadležne organe u borbi protiv svih oblika kriminala. Ministarstvo pravde će dati svoj maksimalni doprinos da Srbija bude pravna država u kojoj će svi izvršioci krivičnih dela biti adekvatno sankcionisani, poručila je ministarka pravde.

Laži Belivuka dokaz da se Srbija obračunava sa organizovanim kriminalom

Član predsedništva SNS Nela Kuburović izjavila je danas da gnusne laži upućene na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pritom izgovorene od onih koji su upropastili na desetine tuđih života na najbrutalnije načine, predstavljaju dokaz da se Srbija ovaj put na pravi način obračunava sa organizovanim kriminalom i onima koji, kako podseća, deci u školskom dvorištu prodaju drogu, i prave sliku o Srbiji kao “svratistu za lopove i ubice“.

„Očigledno je Vučić ‘trn u oku’ svima koji žele suprotno od njega i onih koji podržavaju njegovu politiku – da se Srbija razračuna sa kriminalcima, koljačima, plaćenim ubicama, uterivačima dugova i lopovima, da bude kulturna i zemlja u kojoj će naša deca ostajati, gde će se graditi putevi i fabrike…“, navela je Kuburović u pisanoj izjavi.

Srbija, kako kaže bivša ministarka pravde, jeste na tom putu i korača sigurno, a oni koji misle da mogu lažnim iskazima i lažnim medijima da to uruše, poručuje da su u velikoj su zabludi.

„Predsednik naše države ima dovoljno snage i upornosti da sve napade na sebe izdrži, i one najbrutalnije kakav je ovaj danas, samo zarad naše dece i budućnosti naše države“, zaključila je Kuburović, komentarišući iskaz iz tužilaštvu osumnjičenog za brutalna ubistva i druga teška krivična dela Veljka Belivuka.

Policijski sindikat Srbije: Cilj je destabilizacija bezbednosnih struktura

Izjave koje je navodno dao zločinački klan Veljka Bjelivuka, a koje prenose određeni mediji, imaju za cilj izazivanje destabilizacije bezbedonosnih struktura, pre svega MUP Srbije i BIA, stav je Policijskog sindikata Srbije.

Potpuno očekivan napad na predsednika države, odnosno ministra policije, dok se sa druge strani štiti glavni logističar i držalac kase klana, ona koja je nova zvezda sa Instagrama, navodi se u saopštenju tog sindikata.

Da podsetimo pripadnici MUP i BIA su uz bezrezervnu podršku predsednika države sprečili da Srbija postane evropska Tihuana, plen narko kartela. Očajnički potez ove zločinačke organizacije je svakako pokušaj bacanja ljage na institucije Republike Srbije.

Svesni težine dokaza, pokušavaju izneti slučaj van pravosuđa, sa ciljem osvete upravo onima koji su najzaslužniji što su zločinci iza rešetaka.

Policijski sindikat Srbije neće dozvoliti omalovažavanje pripadnika policije i drugih bezbedonosnih službi i daje bezrezervnu podršku svim državnim organima u borbi protiv mafije i organizovanog kriminala, kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.