logo
logo

Knežević: Masne fote za ringe ringe raja; potpisana inicijativa za razrešenje Đukanovića

22.9.2022 / 24Vesti.com

Knežević: Masne fote za ringe ringe raja; potpisana inicijativa za razrešenje Đukanovića

Predsednik Demokratske narodne partije Crne Gore Milan Knežević potvrdio je vest na Fejsbuku.

"Pošto Milo Đukanović kaza da neće da se igra ringe ringe raja, onda će igrati masne fote u Skupštini gdje ga čeka 41 poslanik koji će ga smijeniti u narednih 15 dana. P. S. Milo, čisto drugarski, da znaš, meni nisu dali da u zatvor unesem ‘Ne ljuti se čovječe‘", napisao je Knežević na Fejsbuku.

Kako se navodi u dokumentu, "predsjednik Crne Gore povrijedio je član 95 stav 5 Ustava Crne Gore jer nije pozvao na razgovore o mandataru za sastav Vlade sve predstavnike političkih partija zastupljenih u Skupštini Crne Gore, a što je bio dužan da učini".

"Naime poziv nisu dobile partije Demos, Ujedinjena Crna Gora, Prava Crna Gora, Radnička partija i savez građana CIVIS, dok je pozvana Liberalna partija koja ima jednako mandata kao i prethodno nabrojane stranke. Takvu selektivnost Ustav Crne Gore ne poznaje", navodi se u dokumentu.  

Kako se navodi, parlamentarna većina konstatuje da Đukanović tim činom nije pozvao na razgovor ni Miodraga Lekića koji je dogovorom parlamentarne većine dobio podršku 41 poslanika da bude mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore, a koji je kao predsednik partije Demos njen predstavnik što je jasna povreda najvišeg pravnog akta. 

24Vesti.com – Sva prava na sadržaj

logo

24Vesti.com je srpski informativni portal sa najnovijim vestima dana, u svako vreme - 24 časova dnevno.

24vesti© nema odgovornost za komentare na stranici, kao i komentare na socijalnim mrežama Facebook i Twitter informativnog sajta.

Develop & Design MaxMedia Group Copyright © 2022