Čitav region je u šoku zbog svirepog ubistva monaha u manastiru Glogovac kod Šipova. Otac Stefan ubijen je sa dva uboda nožem, a sumnja se da je ubistvo počinio D. Š., za kojim se i dalje intenzivno traga.

Motiv ubistva monaha Stefana, u prostoriji kraj manastira Glogovac, najverovatnije je koristoljublje. Kako nezvanično saznajemo na mestu zločina prizor je jeziv, a tragovi krvi su na zidovima, tepihu i jorganu.

Dok policija traga za ubicom, u manastiru se spremaju da oca Stefana isprate na večni počinak. Kako je objavljeno, blagoslovom Episkopa bihaćko-petrovačkog Sergija, liturgija i sahrana monaha Stefana biće služeni u manastiru Glogovcu u sredu sa početkom u 9:30 časova.

– Sveštenstvo koje ima nameru da uzme učešća u ovom liturgijskom molitvenom ali i tužnom skupu neka ponese bele odežde. Zbog složene epidemiološke situacije i zbog tragičnosti događaja koji je potresao široku crkvenu i društvenu javnost posle molitvenog sabiranja oko odra ubijenog monaha Stefana neće biti nikakvih zadržavanja u Manastiru Glogovcu – navodi se u saopštenju uprave manastira.

Podsetimo, svi putevi do manastira od sinoć su bili blokirani, a policija je satima obavljala uviđaj. Kako prenose lokalni mediji, motiv ubistva monaha moglo bi biti koristoljublje.

Osumnjičeni D. Š. je nakon ubistva, kako pišu mediji, ukrao novac iz manastira Glogovac, a navodno je ukradeno 100 KM.

Prema saznanjima monah je ubijen sa dva uboda nožem, jedan u grudni koš i jedan blizu srca.