logo
logo

Abazović: Vlada Crne Gore biće korektan sagovornik SPC-u

12.5.2022 / 24Vesti.com

Abazović: Vlada Crne Gore biće korektan sagovornik SPC-u

Patrijarh Porfirije i crnogorski premijer su se se sastali u manastiru Ostrog tokom svečanosti povodom dana Svetog Vasilija Ostroškog, a patrijarh je zahvalio Abazoviću što je došao na svečanost, čestitao mu na izboru za premijera i rekao da veruje da će to biti na zadovoljstvo i korist svih građana Crne Gore.

"Želim da Vam Bog da snage da nosite teret i odgovornost, imajući u vidu napor koji to nosi, naročito na našim prostorima", rekao je Porfirije.

Patrijarh je naglasio da Crkva poštuje državu u kojoj se nalazi i njene institucije, a minimum što očekuje i želi je da svoj život organizuje tako da nikoga ne ugrožava, ali i da uživa prava i slobode propisane zakonima.

Abazović je naveo da je najvažnije da nikad ne zaboravimo ljudsku ravan i da je čitav smisao u tome da izgradimo društvo u kojem će različiti ljudi živeti slobodno jedni sa drugima, uz sve specifičnosti i razlike.

"U tom pravcu nikakvih restrikcija neće biti i mi ćemo svojim primerom doprinositi da se zavidni vid tolerancije koji postoji u Crnoj Gori i regionu razvije u još ispravnijem smeru", naveo je crnogorski premijer.

Abazović je još rekao da mu je bila velika čast i zadovoljstvo da se sretne sa Porfirijem i Joanikijem, a sastanku su prisustvovali i ministar pravde Marko Kovač i ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka.

24Vesti.com – Sva prava na sadržaj

logo

24Vesti.com je srpski informativni portal sa najnovijim vestima dana, u svako vreme - 24 časova dnevno.

24vesti© nema odgovornost za komentare na stranici, kao i komentare na socijalnim mrežama Facebook i Twitter informativnog sajta.

Develop & Design MaxMedia Group Copyright © 2022