logo
logo

Nastavlja se potraga za dečakom u moru, uključen helikopter Fronteksa

23.1.2023 / 24Vesti.com

Nastavlja se potraga za dečakom u moru, uključen helikopter Fronteksa

Pomoćnik direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Žarko Lukšić rekao je  da zbog nepovoljnih vremenskih uslova ronioci i plovila nisu u mogućnosti da pretražuju teren, pa se očekuje dolazak Fronteksovog helikoptera.

"Helikopter Evropske agencije za graničnu i obalsku stražu (Fronteks) se očekuje nešto malo nakon 10 časova i vršiće pretragu  od ulaska u zaliv. Jutros su nepovoljni vremenski uslovi tako da sa morske strane ni ronioci, ni mi sa plovilima nismo u mogućnosti da vršimo pretragu terena. I sa kopna vrši se pretraga koju sprovodi Služba zaštite i spasavanja i hercegnovska policija", istakao je Lukšić.  

Helikopter ove agencije poseduje termovizijsku kameru, a u četvrtak je pretraživao akvatorijum od ostrva Mamula do Herceg Novog i levo prema Zelenici i Kumboru

Ukazao je da se sutra očekuje poboljšanje vremenskih uslova, te d će se angažovati vojni ronioci.

"Pripremamo se detaljnije za sjutra, i takođe sjutra angažuju se vojni ronioci i sve ostale snage koje mogu izađi na more", istakao je Lukšić.

Trinaestogodišnji N. V. iz Herceg Novog nestao je 17. jnuara sa šetališta Pet Danica kada ga je talas povukao u more. Od tada se traga za njim i u moru i na kopnu. 

24Vesti.com – Sva prava na sadržaj

logo

24Vesti.com je srpski informativni portal sa najnovijim vestima dana, u svako vreme - 24 časova dnevno.

24vesti© nema odgovornost za komentare na stranici, kao i komentare na socijalnim mrežama Facebook i Twitter informativnog sajta.

Develop & Design MaxMedia Group Copyright © 2023