logo
logo

Odbor ukinuo poslanički imunitet Borisu Miloševiću

21.6.2022 / 24Vesti.com

Odbor ukinuo poslanički imunitet Borisu Miloševiću

Ukidanje imuniteta Borisu Miloševiću, koji je poslanik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) prošle nedelje je zatražilo Državno tužilaštvo, koje je protiv njega u martu pokrenulo istragu zbog podsticanja na korupciju, odnosno nezakonitu dodelu državnih subvencija, u slučaju pokrenutom nakon hapšenja ministra Darka Horvata.

Sabor bi, kako se očekuje, o ukidanju imuniteta Miloševiću mogao da glasa 1. jula, prenosi Hina.

Nakon toga bi Milošević trebalo da bude ispitan u Uskoku, koji zatim treba da odluči o podizanju optužnice.

Miloševićev advokat Anto Nobilo ranije je isticao da se njegov klijent ne oseća krivim i da nije ušao u kazneno-pravnu zonu, jer se zalagao za birače koji su ga izabrali.

Horvat, koji je jedini u ovom slučaju bio 10 dana u istražnom zatvoru, osumnjičen je da je 2018. kao ministar privrede zajedno s pomoćnicom Anom Mandac, na podsticaj četvoro još osumnjičenih, nezakonito dodelio 2,6 miliona kuna bespovratnih sredstava privrednim subjektima za koje je bio i lično zainteresovan.

Uz Horvata, Mandac i Miloševića u tom delu slučaja osumnjičeni su i bivši ministar Tomislav Tolušić, državni sekretar Ministarstva regionalnog razvoja Velimir Žunac i direktorka Uprave za potpomognuta područja Katica Mišković.

Iz tog slučaja je proizišla i istraga protiv ministra Josipa Aladrovića koji se tereti za nameštanje prilikom dva zapošljavanja 2018. i 2019. dok je bio direktor Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO).

Nakon pokretanja istraga Aladrovič i Milošević su neko vreme ostali na funkcijama, što je bio prvi slučaj da su pod istragom dva člana vlade, a razrešeni su krajem aprila.

24Vesti.com – Sva prava na sadržaj

logo

24Vesti.com je srpski informativni portal sa najnovijim vestima dana, u svako vreme - 24 časova dnevno.

24vesti© nema odgovornost za komentare na stranici, kao i komentare na socijalnim mrežama Facebook i Twitter informativnog sajta.

Develop & Design MaxMedia Group Copyright © 2022