logo
logo

Opljačkana Saborna crkva u Mostaru

8.12.2022 / 24Vesti.com

Opljačkana Saborna crkva u Mostaru

Starešina Saborne crkve Duško Kojić kaže da strahuje za svoju, ali i bezbednost srpske zajednice i hrama u Mostaru. I ovo nije prva krađa. Kojiću je ranije opljačkan stan, a Saborna crkva, od početaka godine, čak 10 puta, prenosi RTRS.

Iz Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske kažu da je ovo napad i na život, bezbednost, duhovni i kulturni identitet Srba u Mostaru i Hercegovini.

Opljačkana i devastirana crkva - potresan prizor zatekli su juče starešina Saborne crkve Duško Kojić, majstor koji je postavljao kablove na crkvi, ali i svi drugi koji su posle došli, prenosi RTRS.

Na Kojićev poziv odmah je stigla i policija. I ranije je, kaže, tražio zaštitu i sastanak da se vidi o čemu je reč, ali da njegove molbe do sada nisu bile uslišene i da su se završavale na obećanjima.

Sveštenstvo, monaštvo i vernici ove eparhije pozvani su da na Svetoj arhijerejskoj liturgiji u petak u 10 časova pruže podršku mostarskoj Crkvenoj zajednici.

Eparhija zahumsko-hercegovačka najoštrije je osudila vandalski čin pljačke, a osude stižu i od najviših zvaničnika Srpske. 

24Vesti.com – Sva prava na sadržaj

logo

24Vesti.com je srpski informativni portal sa najnovijim vestima dana, u svako vreme - 24 časova dnevno.

24vesti© nema odgovornost za komentare na stranici, kao i komentare na socijalnim mrežama Facebook i Twitter informativnog sajta.

Develop & Design MaxMedia Group Copyright © 2023