logo
logo

Kancelarija za KiM: Albanski mladići ugrožavali slobodu kretanja Srbima u Peći

22.9.2022 / 24Vesti.com

Kancelarija za KiM: Albanski mladići ugrožavali slobodu kretanja Srbima u Peći
U Peći su danas dva mladića albanske nacionalnosti pratila Slavicu Trbušić i ostale članove Udruženja žitelja Planjana iz Prizrena, a na autobus kojim su se dovezli u Peć, zakačili su kosovsku zastavu, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Kancelarija je navela da je to prijavljeno policiji i pozvala bezbednosne službe u Prištini „da pronađu i privedu pravdi izgrednike koji su ugrožavali slobodu kretanja Srba iz Planjana“.

„Očigledno je da se radi o nastavku organizovanog pritiska na Srbe, koji ima za cilj da izazove nemir, strah i nesigurnost srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji“, navodi se u saopštenju i dodaje da je ugrožavanje slobode srpskog naroda „svakodnevno“.

„Sve to izaziva zabrinutost i strepnju, ali i sumnju da se radi o nastojanjima da se Srbi onespokoje i isprovociraju, kako bi se dobio alibi za neku opasniju akciju protiv srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji“, smatra Kancelarija.

U saopštenju piše da će „Vlada Srbije istrajati u nastojanjima da se na Kosovu i Metohiji očuva mir i uspostavi sigurnost i bezbednost za sve građane, uprkos pretnjama i provokacijama koje sada već svakodnevno dolaze iz Prištine, ali će isto tako istarajati i u nameri da zaštiti svoje sunarodnike i da im obezbedi normalan život“.

24Vesti.com – Sva prava na sadržaj

logo

24Vesti.com je srpski informativni portal sa najnovijim vestima dana, u svako vreme - 24 časova dnevno.

24vesti© nema odgovornost za komentare na stranici, kao i komentare na socijalnim mrežama Facebook i Twitter informativnog sajta.

Develop & Design MaxMedia Group Copyright © 2022