logo
logo

Radovanović (NS): Pogibija mladog policajca je posledica skraćenja obuke i povećanja broja polaznika

24.1.2023 / 24Vesti.com

Radovanović (NS): Pogibija mladog policajca je posledica skraćenja obuke i povećanja broja polaznika
Poslanica Narodne stranke (NS) Slavica Radovanović izjavila je danas da je pogibija mladog policajca V.P. (20) na obuci gađanja u Novom Sadu posledica skraćenja obuke i povećanja broja polaznika u centru u Sremskoj Kamenici.

Ona je zatražila utvrđivanje odgovornosti svih koji su doneli takve odluke.

“Odgovornost i posledice bi, između ostalih, morao da snosi i pomoćnik komandanta Žandarmerije Aleksandar Đorđević, koji je 2016. godine inicirao izmenu Nastavnog plana i programa obuke u rukovanju vatrenim oružjem, kao i onih koji su doprineli da se obuka skrati sa 12 na devet meseci”, poručila je u pisanoj izjavi Radovanović, koja je i pukovnica policije u penziji.

Ona je podsetila da je 8. decembra 2022. godine u Skupštini Srbije postavila pitanje ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću “zašto je devastirana obuka u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici i skraćena na devet meseci na štetu ne samo teorijske nastave, nego i praktične obuke”.

“MUP i Gašić mi do danas nisu odgovorili na to pitanje postavljeno sa stručnog i objektivnog stanovišta, a jedan mladi život je izgubljen kao posledica skraćenja obuke. Ponovo pozivam Gašića i nadležne u MUP-u da hitno preduzmu odgovarajuće korake kako se takav događaj više nikada ne bi ponovio”, rekla je Radovanović.

Navela je da je jučerašnja pogibija V.P. pokazala da je krajnje vreme da počne preispitivanje i utvrđivanje odgovornosti svih koji doprinose takvim događajima, kao i da se “policija konačno depolitizuje”.

“To je profesija koja bi trebalo da služi narodu, a ne politici, i kao takva bi trebalo da razvija profesionalne, školovane i obučene kadrove, a ne politički podobne i lojalne”, zaključila je Radovanović.

24Vesti.com – Sva prava na sadržaj

logo

24Vesti.com je srpski informativni portal sa najnovijim vestima dana, u svako vreme - 24 časova dnevno.

24vesti© nema odgovornost za komentare na stranici, kao i komentare na socijalnim mrežama Facebook i Twitter informativnog sajta.

Develop & Design MaxMedia Group Copyright © 2023