logo
logo

Samit EU – Zapadni Balkan u Briselu

23.6.2022 / 24Vesti.com

Samit EU – Zapadni Balkan u Briselu

Lideri zemalja inicijative "Otvoreni Balkan", predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Albanije i Severne Makedonije, Edi Rama i Dimitar Kovačevski, danas učestvuju na samitu Evropska unija - Zapadni Balkan u Briselu.

Nakon konsultacija sa saradnicima i članovima vlada, trojica lidera odlučili su da se zajednički putuje na samit, a usaglašeni su i principi za razgovor sa zvaničnicima Evropske unije.

Sastanak lidera EU i šest partnera sa Zapadnog Balkana očekuje se u 9.30 u zgradi Evropskog saveta.

Posle sastanka EU-Zapadni Balkan, oko podneva, planirano je obraćanje predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela i predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, a zatim i zajednička konferencija za medije Vučića, Rame i Kovačevskog.

Vučić će imati i bilateralne susrete sa zvaničnicima EU i liderima iz regiona, saopšteno je iz Službe za saradnju sa medijima predsednika.

Inače, šefovi država i vlada EU, nakon rasprave sa liderima regiona, u drugom delu dana održavaju svoj zasebni dvodnevni samit.

U centru pažnje biće odluka o dodeli statusa kandidata Ukrajini, Moldaviji i Gruziji, kao i planovi za stvaranje Evropske političke zajednice.

24Vesti.com – Sva prava na sadržaj

logo

24Vesti.com je srpski informativni portal sa najnovijim vestima dana, u svako vreme - 24 časova dnevno.

24vesti© nema odgovornost za komentare na stranici, kao i komentare na socijalnim mrežama Facebook i Twitter informativnog sajta.

Develop & Design MaxMedia Group Copyright © 2022