logo
logo

Stefanović povodom izjave Milanovića: Bombardovanje izbeglica zasigurno nije evropska vrednost

20.5.2022 / 24Vesti.com

Stefanović povodom izjave Milanovića: Bombardovanje izbeglica zasigurno nije evropska vrednost

Nebojša Stefanović, reagujući na izjavu predsednika Hrvatske Zorana Milanovića, rekao je da je "prosto neverovatno da bilo ko ćuti o ratnim zločinima i još neverovatnije da neko takvo ćutanje pokušava da predstavi kao vrednosti Evropske unije i nametne ga drugima".

"Srbija duboko veruje da svaki ratni zločinac mora biti procesuiran i da je to u potpunosti u skladu ne samo sa evropskim vrednostima, već da je to normalno u civilizovanom svetu", izjavio je Stefanović, a prenosi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ističe da bombardovanje izbeglica ne može da bude normalno ni u jednom delu sveta, bez obzira da li su ga počinili piloti zemlje koja je danas članica Evropske unije.

"Ratni zločin je zločin i ništa vam ne daje pravo na njega, niti vas od njega abolira, bili vi Hrvatska ili bilo koja druga zemlja. I očigledno je da Hrvatska ne želi i ne namerava da se suoči sa zločinima, koje su počinili ljudi iz njenih redova, i to koliko vidim ne samo sa onima u 'Oluji'", izjavio je Stefanović.

Naveo je i da "predsednik Hrvatske danas u 21. veku opravdava bombardovanje Srbije u vreme Hitlera i podstiče povampirenje fašističkih ideja što je više nego monstruozno i dovoljno govori samo za sebe".

"Govori da se do danas nisu suočili ni sa činjenicom da će nacistička NDH zauvek ostati poznata ne samo po pokušajima istrebljenja srpskog naroda, već i po koncentracionim logorima za decu, jedinim u Evropi", istakao je Stefanović.

Zoran Milanović se oglasio povodom optužnice koju je Tužilaštvo za ratne zločine Srbije podiglo protiv četvorice penzionisanih oficira hrvatske vojske, i ocenio da Srbija time krši obaveze u procesu pridruživanja Evropskoj uniji.

24Vesti.com – Sva prava na sadržaj

logo

24Vesti.com je srpski informativni portal sa najnovijim vestima dana, u svako vreme - 24 časova dnevno.

24vesti© nema odgovornost za komentare na stranici, kao i komentare na socijalnim mrežama Facebook i Twitter informativnog sajta.

Develop & Design MaxMedia Group Copyright © 2022