logo
logo

TV Premijera filma „To je Toma“ na DoxTV

20.5.2022 / 24Vesti.com

TV Premijera filma „To je Toma“ na DoxTV
Film producenta Olivera Paunovića „To je Toma“, premijerno će biti prikazan na DoxTV, u subotu 21. maja, u 21:55h.

„To je Toma“, dokumentarni film o srpskom pevaču narodne muzike, kompozitoru i pesniku, o čoveku koji je večita inspiracija mnogih. Film je premijerno prikazan u Aleksincu, mestu gde je rođen Toma Zdravković, 20. novembra prošle godine, na dan rođenja velikog muzičkog umetnika. Ideju za ovaj film dao je Miloš Paović, urednik programa u Centru za kulturu i umetnost u Aleksincu, a prepoznao je producent Oliver Paunović koji je sa svojom ekipom krenuo u novu filmsku avanturu.

Oliver Paunović, producent

„Dokumentarac obiluje mnogim ekskluzivnim i nikad viđenim fotografijama, audio i video snimcima iz decenijske karijere Tome Zdravkovića“, podsetio je producent Oliver Paunović i pozvao sve gledaoce DoxTV-a da odgledaju ovu emotivnu priču o legendi srpske muzike.

Film obiluje mnogim ekskluzivnim fotografijama i snimcima nastalim tokom Tomine decenijske plodonosne karijere zahvaljujući bogatoj arhivi koju poseduje novinar Nikola Kankaraš, koji je pružio nesebičnu pomoć u toku snimanja ovog filma.

Ideja je bila da se kroz linearnu dokumentarnu priču predstavi Toma Zdravković. Da se gledaoci, neki podsete, a mlađi upoznaju sa biografijom i karijerom ovog velikog umetnika. S obzirom da svi poznaju njegovo stvaralaštvo ali ne i njega samog kao čoveka, njegov karakter, senzibilitet i ishodišta iz kojih su te pesme nastajale.

Film je snimljen na više lokacija, u Crnoj Gori, a nastavljeno u Beogradu, Tetovu, Leskovcu, Sarajevu, Nišu, Pečenjevcu i Aleksincu.

24Vesti.com – Sva prava na sadržaj

logo

24Vesti.com je srpski informativni portal sa najnovijim vestima dana, u svako vreme - 24 časova dnevno.

24vesti© nema odgovornost za komentare na stranici, kao i komentare na socijalnim mrežama Facebook i Twitter informativnog sajta.

Develop & Design MaxMedia Group Copyright © 2022