logo
logo

U Vranju od 7. do 9. decembra festival pantomime – P(h)antomfest

5.12.2022 / 24Vesti.com

U Vranju od 7. do 9. decembra festival pantomime – P(h)antomfest
Međunarodni festival pantomime – P(h)antomfest biće održan od 7. do 9. decembra u Pozorištu “Bora Stanković” u Vranju, najavili su organizatori.

Na otvaranju desetog po redu festivala biće premijerno izvedena predstava pantomime “Tihi gambit”, u režiji Trajčeta Gjorgieva.

U predstavi igraju članovi Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje: Ivica Spasić Miodrag Demirović, Jovica Stamenković, GoranStojiljković, Ninoslav Demirović, Goran Ramadanović i Stefana Bajramović.

U četvrtak 8. decembra, nagrađivani rumunski umetnik Paul Kozma Čimpojeru gostovaće sa predstavom “Homo Americanus”, koja je na P(h)antomfestu 2016.  imala evropsku premijeru.

Poslednjeg dana biće izvedena predstava pantomime švajcarskog autora Damira Dantesa “Muškarci su drugačiji, žene još više”, koja je u okviru izdanja Festivala 2019. imala srpsku premijeru.

Festival se održava u organizaciji Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje, podržali su ga Ministarstvo kulture i Grad Vranje, a ulaz na sve predstave je besplatan.

P(h)antomfest je pokrenut 2012. sa idejom da se u umetnički proces aktivnije uključe gluve i nagluve osobe, te da se izbrišu razlike koje ih čine skrajnutim sa umetničke scene i u društvu.

24Vesti.com – Sva prava na sadržaj

logo

24Vesti.com je srpski informativni portal sa najnovijim vestima dana, u svako vreme - 24 časova dnevno.

24vesti© nema odgovornost za komentare na stranici, kao i komentare na socijalnim mrežama Facebook i Twitter informativnog sajta.

Develop & Design MaxMedia Group Copyright © 2023