logo
logo

RAT ĆE BITI GLOBALAN! VašIngton sprema rezoliciju da se SAD DIREKTNO UKLJUČE U UKRAJINU

1.5.2022 / 24Vesti.com

RAT ĆE BITI GLOBALAN! VašIngton sprema rezoliciju da se SAD DIREKTNO UKLJUČE U UKRAJINU

Član Predstavničkog doma američkog Kongresa, republikanac Adam Kinzinger predstavio je danas nacrt rezolucije. Nacrt rezolucije dozvoljava upotrebu američkih vojnih snaga za odbranu Ukrajine u slučaju da Rusija upotrebi oružje za masovno uništenje.

Kinzinger u obrazloženju nacrta, objavljenom na njegovom sajtu, navodi da je rezolucija osmišljena da obezbedi da američka administracija može da preduzme "odgovarajuće mere ako Ruska Federacija upotrebi hemijsko, biološko ili nuklearno oružje".

Kako se dodaje, tom inicijativom, u slučaju da bude odobrena, "predsednik SAD dobio ovlašćenje da upotrebi američke snage da odgovore na scenario u kojem Ruska Federacija koristi hemijsko, biološko ili nuklearno oružje protiv Ukrajine."

"Moramo da se zalažemo za čovečanstvo i to zajedno sa našim saveznicima", naglasio je kongresmen.

Administracija američkog predsednika DŽoa Bajdena do sada je oštro odbijala mogućnost slanja američkih trupa u Ukrajinu, uz obrazloženje da bi takav scenario izazvao rizik od direktnog vojnog sukoba Rusije i NATO-a.

24Vesti.com – Sva prava na sadržaj

logo

24Vesti.com je srpski informativni portal sa najnovijim vestima dana, u svako vreme - 24 časova dnevno.

24vesti© nema odgovornost za komentare na stranici, kao i komentare na socijalnim mrežama Facebook i Twitter informativnog sajta.

Develop & Design MaxMedia Group Copyright © 2022