logo
logo

Ukrenergo: Restrikcije struje u celoj Ukrajini; Lavrov: NATO ozbiljna pretnja Rusiji

6.12.2022 / 24Vesti.com

Ukrenergo: Restrikcije struje u celoj Ukrajini; Lavrov: NATO ozbiljna pretnja Rusiji

Nastavljaju se borbe u Ukrajini, tokom jučerašnjeg dana, proglašena je vazdušna opasnost širom zemlje nakon eksplozija u Harkovskoj, Luganskoj, Dnjepropetrovskoj oblasti, Odesi, Zaporožju i Vinici. Uvedena su i vanredna isključenja struje u zemlji, saopštio "Ukrenergo".

"Ukrajinska protivvazdušna odbrana je oborila većinu ruskih raketa ispaljenih na Ukrajinu, a radnici su već započeli radove na obnavljanju energetskog napajanja", izjavio je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.  

Za to vreme predsednik Rusije automobilim je prešao Krimski most, čija je desna traka ponovo otvorena za saobraćaj - posle eksplozije u oktobru, za koju je Moskva okrivila ukrajinske službe.

Nemački kancelar Olaf Šolc poručio je da se mora sprečiti izazivanje novog Hladnog rata - stvaranjem novih partnerstava.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov odgovara da je NATO ozbiljna pretnja Rusiji i da Zapad rizikuje direktni sukob nuklearnih sila, sa katastrofalnim posledicama.

Nove pretnje ukrajinskim konzulatima u Španiji, policija zaplenila tri koverte sa životinjskim očima.

24Vesti.com – Sva prava na sadržaj

logo

24Vesti.com je srpski informativni portal sa najnovijim vestima dana, u svako vreme - 24 časova dnevno.

24vesti© nema odgovornost za komentare na stranici, kao i komentare na socijalnim mrežama Facebook i Twitter informativnog sajta.

Develop & Design MaxMedia Group Copyright © 2023