logo
logo

Vesić sa Varheljijem o rekonstrukciji regionalnih pruga

25.1.2023 / 24Vesti.com

Vesić sa Varheljijem o rekonstrukciji regionalnih pruga

Goran Vesić je tom prilikom ponovio da je to je najveći grant koji je ikada Srbija dobila od EU.

"Ova pruga će nam omogućiti da nastavimo sa brzom prugom koju sada radimo do Subotice i Budimpešte. Na sastanku sam izneo još jednu mogućnost koja je naišla na dobar prijem a to je da EU, zajedno sa nama, uđe u projekat rekonstrukcije 588 km regionalnih pruga", rekao je Vesić.

On je pojasnio da su to pruge koje treba potpuno rekonstruisati i elektrificirati i dodao da je sa komesarom razgovarao o drugim projektima i drugim prugama.

"Dve pruge spajaju Srbiju i Rumuniju, jedna od Beograda prema Pančevu i Vršcu, druga je Beograd, Zrenjanin, Kikinda prema Rumuniji. Zatim Vrbas Sombor i pruga koja vodi prema Bosni i Hercegovini i pruga koja vodi od Kraljeva do Kosova i Metohije. Tako da mislim da ćemo u narednom periodu uspeti da uđemo u taj projekat i da nastavimo saradnju", naglasio je Vesić.

Prema njegovim rečima, na sastancima u Evropskoj komisiji dao je ideju za formiranje evropsko-srpskog zajedničkog komiteta u kojem će se sastajati predstavnici Ministarstva za građevinarstvo, transport i infrastrukturu i predstavnici Komisije, a čiji je cilj da se ubrza rad na projektima u transportu.

24Vesti.com – Sva prava na sadržaj

logo

24Vesti.com je srpski informativni portal sa najnovijim vestima dana, u svako vreme - 24 časova dnevno.

24vesti© nema odgovornost za komentare na stranici, kao i komentare na socijalnim mrežama Facebook i Twitter informativnog sajta.

Develop & Design MaxMedia Group Copyright © 2023