logo
logo

KRAJ SARADNJE: Rastali se Partizan i Kuruks, sve otkrio agent igrača

23.6.2022 / 24Vesti.com

KRAJ SARADNJE: Rastali se Partizan i Kuruks, sve otkrio agent igrača

Letonac više nije deo crno-bele porodice.

Partizan je krenuo da renovira tim za Evroligu koju će igrati naredne sezone, a u sastavu neće biti Radions Kuruks. Ovo nije veliko iznenađenje s obzirom da Letonac od kraja maja nije u Srbiji, te je saradnja završena raskidom, koji je obelodanio agent igrača Arturs Kalnitis.

Kako je nave, Kuruks neće igrati za Partizan, ali ni reprezentaciju Letonije u predstojećem FIBA prozoru, u kojima će igrati i sa Srbijom, već će igrait letnju ligu u SAD.

Poslednju utakmicu je Kuruks u crno-belom dresu odigrao u martu protiv Crvene zvezde, a ove sezone je prosečno u ABA ligi j na 14 utakmica beležio 4,9 poena, 2,1 skok uz dve asistencije za 14,7 minuta na parketu. U Evrokupu je odigrao devet mečeva i imao 3,1 poena i 2,1 uhvaćenu loptu za nešto manje od 13 minuta.

Karijeru je započeo u Rigi, odakle je 2015. godine prešao u Barselonu, sa kojom je osvojio Kup Kralja i nastupao u Evroligi. Tokom 2018. godine, Kuruks izabran je kao 40. pik na NBA Draftu od strane Bruklin Netsa, gde je igrao dve sezone, da bi potom u okviru razmene igrača boravio u Hjuston Rokitsima, a na kraju i u Milvoki Baksima.

24Vesti.com – Sva prava na sadržaj

logo

24Vesti.com je srpski informativni portal sa najnovijim vestima dana, u svako vreme - 24 časova dnevno.

24vesti© nema odgovornost za komentare na stranici, kao i komentare na socijalnim mrežama Facebook i Twitter informativnog sajta.

Develop & Design MaxMedia Group Copyright © 2022