logo
logo

SELEKTOR ORLIĆA POSLE UBEDLJIVOG PORAZA: Dobro smo igrali, presudile individualne greške

23.6.2022 / 24Vesti.com

SELEKTOR ORLIĆA POSLE UBEDLJIVOG PORAZA: Dobro smo igrali, presudile individualne greške

Omladinska reprezentacija nastupa na završnom turniru Evropskog prvenstva.

Naš državni tim je u uvodnom duelu poklekao nakon gola u nadokani protiv Izraela, a onda je u druom primio četiri od Engleske, ali selektor Orlića smatra da takva slika, nije realna.

– Ne prija posle 0:4, uvek izgleda visoko, međutim, pravo stanje na terenu je bilo, ipak, malo drugačije, istakao je Aleksandar Jović.

Selektor je čestitao rivalu na fizičkoj spremi.

– Bez obzira na rezultat, dobro smo izgledali. Da, primili smo gol u petom minutu, ali i tad i posle pogotka za 0:2, protivnik nas nije izigrao ili nadigrao, već je presudio veliki broj individualnih grešaka. Rival je bio bolji, fizički dominantniji, što se videlo u duelima, oni defanzivno ‘nose’ u nekim duelima. Moć.

Nakon velikog uspeha protiv Holandije koji je doneo plasman našem timu, ovi momci imaju ‘kredit’ kod selektora.

– Moram da pohvalim momke, možda malo deluje čudno, ali je tako. Svesni su i oni da su dobri bili. Pokušavali su da igraju našu igru. Još su momci, nisu odrasli judi, daju maksimum. Opet su to uradili, a rezultat nije pokazatelj odnosa snaga na terenu. Zaslužili smo i mi da postignemo gol. Protivnik je dao četiri. I to je fudbal, škola, sticanje iskustva. Sve ovo ulazi u minuli rad, a ovde ima dosta igrača rođenih 2004, što znači da će igrati na još prvenstava Evrope.

Srbija poslednju utakmicu igra u subotu proltiv Austrije, te će biti veoma važno da završi kao treća u grupi, što donosi baraž za plasman na SP.

– I dalje je sve u igri. I dalje verujem u ove momke. Za mene su oni – fenomenalni! To što radimo poslednjih mesec dana je neverovatno: idemo sa turnira na turnir, iz grada u grad, iz hotela u hotel… Okrećemo se novim izazovima. Austriju smo gledali protiv Izraelaca, reč je o dobrom protivniku, videćemo dokle ćemo da doguramo, kazao je Jović.

24Vesti.com – Sva prava na sadržaj

logo

24Vesti.com je srpski informativni portal sa najnovijim vestima dana, u svako vreme - 24 časova dnevno.

24vesti© nema odgovornost za komentare na stranici, kao i komentare na socijalnim mrežama Facebook i Twitter informativnog sajta.

Develop & Design MaxMedia Group Copyright © 2022