Posle višegodišnjeg boravka u kneževini Monako, prvi reket sveta Novak Đoković razmišlja o prelasku u Španiju, gde bi sa porodicom živeo u Marbelji.

Kako je Telegrafu rečeno, seldiba još nije definitivna, ali Novak uveliko razmišlja o tome i prvo treba da nađe pravo rešenje i adekvatan dom za svoju porodicu u ovom španskom gradu.

Novak je u ovom mestu proveo čitav prvi talas pandemija korona virusa, kao i kasnije nakon što je ozdravio od korona virusa, kojim je zaražen tokom Adrija Tura. Novak je u Marbelji trenirao i imao uslove kakve je želeo pred nastavak sezone.

Sezona je nastavljena Mastersom Sinsinati na terenima nacionalnog teniskog centra „Bili Džin King“ u Njujorku, a Đoković je tamo uzeo 35. trofej serije 1000.

Verovatno su spomenuti uslovi u Marbelji, kao i mnogi manji poreyi nego u Monaku, jedan od razloga koji su Đokovića naveli na razmišljanje o selidbi. Španiski mediji su već objavili i fotografije kuće za koju je zainteresovan Novak, a vrednost joj je 6,5 miliona evra.

U Marbelji živi Novakov brat Marko Đoković, koji je jedan od trenera u akademiji Pepea Imaza, koji je svojevremeno bio i u Novakovom timu, što nije naišlo na odobravanje javnosti, kao i nekih članova Đokovićevog tima.

Takođe, Marbelja je dom i rođene sestre Jelene Đoković, Marije Ristić, koja tu živi sa svojim suprugom, košarkašem Lukom Bogdanovićem.

Kako bilo, Marbelju je zbog toga prvi reket sveta lakše primio k srcu i sada će, još od rane faze svoje karijere iz prve decenije ovog veka, da Monte Karlo zameni upravo za ovo špansko mesto.