U Hrvatskoj je u poslednja 24 sata zabeležen 1.131 novi slučaj obolevanja virusom korona i jedan smrtni ishod. U Sloveniji stupio na snagu delimični karantin koji se primenjuje u sedam od 12 regiona, a zbog povećanog broja obolelih od korona virusa.

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 4.233, saopštio je Štab civilne zaštite.

Među njima je 505 pacijenata na bolničkom lečenju, od toga su na respiratoru 24 pacijenta.

U BiH 621 novozaražena osoba i šest smrtnih ishoda

U BiH je u poslednja 24 sata registrovan 621 novi slučaj zaraze koronavirusom, što je najviše do sada, a preminulo je osam osoba.

Testirano je 2.475, od toga samo u Federaciji BiH 1.759, gde je registrovana 371 osoba pozitivna na koronavirus.

Ranije je saopšteno da su u Republici Srpskoj registrovane 242 novozaražene osobe i dva smrtna ishoda.

Novi slučajevi u Federaciji BiH registrovani su u svim kantonima, osim Posavskog.

Do sada je u tom entitetu testirano ukupno 178.964 uzorka, a korona je potvrđen kod 21.345 osoba.

Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH izlečen je 16.981 pacijent, a u protekla 24 sata oporavak je zabeležen je kod 168 pacijenata.

Trenutno je aktivno 3.739 slučajeva pozitivnih na koronu.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je šest novih smrtnih ishoda.

Sa današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 625, i to 416 muškaraca i 209 žena.

U Sloveniji obolelo još 834 osoba, 4 pacijenta preminula

U Sloveniji je broj obolelih od korona virusa je nastavio da raste, a prema poslednjim podacima vlade, u poslednja 24 sata obolelo je još 834 osoba, dok su četiri pacijenta preminula.

Portparol vlade Jelko Kacin rekao je da raste broj pacijenata na bolničkom lečenju, navodeći da je na lečenju 242 osoba, od kojih je 45 na intenzivnoj nezi, što je takođe više nego prethodnog dana, prenosi STA.

Testirano je 5.126 pacijenata, a prema statističkim podacima, od korone je obolelo 257,21 stanovnika na 100.000.

U Sloveniji je do sada od posledica virusa preminulo 180 osoba, obolelo je 11.517, a trenutno je aktivno 5.413 slučajeva.

Od danas u Sloveniji karantin u 7 regiona

U Sloveniji stupio na snagu delimični karantin koji se primenjuje u sedam od 12 regiona, a zbog povećanog broja obolelih od korona virusa.

Takođe, od danas je zabranjeno okupljanje više od 10 osoba, a za starije učenike nastava će se odvijati putem interneta.

Novim merama karantina pogođeni su i gradovi Ljubljana, Kranj i Celje, dok se Marobor i Koper ne nalaze u takozvanoj crvenoj zoni, a karantin znači da u određene regione ne sme da se ulazi ili izlazi sem u posebnim slučajevima poput odlaska na posao ili kod lekara, prenosi STA.

Dodaje se i da će se lista menjati u zavisnosti od razvoja situacije.

U sedam regiona koji su na crvenoj listi važi i zabrana organizovanja događaja, skupova, venčanja i crkvenih ceremonija.

Na snazi je i obaveza nošenja maski u zatvorenim prostorima, na otvorenom, u kolima kada se prevozi osoba koja nije član istog domaćinstva.

Kada se radi o granicama, za sada na snazi ostaju ista pravila.

Crna Gora: Stigli i rezultati iz Nemačke, ukupno 609 obolelih

U laboratorijama u Crnoj Gori ukupno je registrovano 273 novih slučajeva korona virusa, a iz Nemačke je pristiglo 864 obrađenih uzoraka, među kojima su otkrivena 336 novopozitivna slučaja koji su uzorkovani 12, 13. i 14. oktobra, objavila je RTCG.

U poslednja 24 sata prijavljen je oporavak 214 pacijenta.

Ukupan broj preminulih povezanih sa Kovid-19 infekcijom od početka godine je 228.

„Preostali rezultati uzoraka upućenih u Nemačku očekuju se tokom dana ili eventualno sutrašnjeg prepodneva i oni će biti uzeti u obzir prilikom računanja opštinskih stopa kumulativne incidencije od kojih zavisi primena restriktivnih mera“, saopštili su iz Instituta za javno zdravlje.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva Kovid-19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 4.484.