Ministrka spoljnih poslova i dijaspore Kosova Meliza Haradinaj-Stublu je u postu na svom Fejsbuk profilu, nakon sastanka sa Majkom Pompeom, navela da „Sporazum postignut pod vođstvom SAD, za normalizaciju ekonomskih odnosa sa Srbijom, jasno pokazuje da su SAD naša sigurna adresa za svakim stolom“.

Ona je istakla da je istorijsko priznanje Kosova od strane Izraela uz posredovanje Sjedinjenih Država potvrda saradnje i odličnih odnosa dve strane.

„Dogovor postignut pod američkim vođstvom o normalizaciji ekonomskih odnosa sa Srbijom jasno pokazuje da su SAD naša sigurna adresa za svakim stolom. Istorijsko priznanje Kosova od strane Izraela, uz posredovanje Sjedinjenih Država, potvrda je naše saradnje i naših odličnih bilateralnih odnosa.Proglašenje Hezbolaha terorističkom organizacijom i otvaranje ambasade u Jerusalimu svedoče o našoj odlučnosti da budemo u punoj koordinaciji sa američkom spoljnom politikom u sprovođenju naše spoljne politike“, navela je on.

Haradinaj-Stubla se zahvala sekretaru Pompeu na prilici pruženoj Kosovu da prvi put u političkoj istoriji pošalje predstavnika Ministarstva spoljnih poslova i dijaspore u američki Stejt department i na platformi koju će Stejt department razviti sa Kosovom.