“Parlamentarni izbori u Crnoj Gori biće održani krajem avgusta ili početkom septembra”, izjavio je danas u Podgorici predsednik Crne Gore Milo Đukanović posle konsultacija sa liderima dela parlamentarnih partija.

Đukanović je novinarima u Vili Gorica rekao da se traži optimalan termin.

– Verujem da ćemo kroz komunikaciju doći do preciznog termina ovih dana – kazao je Đukanović.

Istakao je da su smernice takve da lokalni i parlamentarni izbori budu održani istog dana, prenose podgoričke “VijestI”.

Konsultacijama nisu prisustvovali predsednici opozicionih parlamentarnih stranaka, a Ðukanović je rekao da ga to ne iznenađuje i da smatra da na taj način prave alibi za izborni ishod.

– Mislim da je ovde reč o nameri opozicije, koja opet nije nova, da kroz izbegavanje komunikacije sa predstavnicima vlasti blagovremeno krene u formiranje alibija za možda očekivani izborni ishod – rekao je on novinarima.

Đukanović je kazao i da je njegova ponuda “bila potpuno jasna, otvorena, jednaka prema svima”.

– Oni koji su želeli komunikaciju su dobili priliku da saopšte svoje stavove, imaću prema tim stavovima maksimalno poštovanje, i naravno, nastaviti da vršim svoje ustavne nadležnosti tako što ću u narednih nekoliko dana u daljoj komunikaciji sa drugim državnim organima definisati termin izbora i o tome blagovremeno obavijestiti javnost – dodao je.