Tri osobe su uhapšene, dok se za jednom traga zbog sumnje da su u Herceg Novom prevarili državljanina Rusije tako što su mu se predstavljali kao službenici državnih organa i na taj način mu uzeli preko 17 hiljada evra, saopšteno je iz Uprave policije.

Uhapšeni su D.M. (40) iz Podgorice, B.V. (50) iz Herceg Novog i M.T. (49) iz Bosne i Hercegovine, i protiv njih je podneta krivična prijava, prenosi RTCG.

– U nameri da pribave protivpravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica i dovođenjem u zabludu oštećenog, tokom juna i jula 2019. godine, ova lica su se, kako se sumnja, oštećenom licu, državljaninu Rusije, predstavljali kao službenici državnih organa i od njega protivpravno prisvojili novac u iznosu od 17.100 evra – navodi se u saopštenju.

Policija je, kako se navodi, prilikom pretresa stanova osumnjičenih pronašla i oduzela određeni broj mobilnih telefona, kao i legitimaciju sa fotografijom M.T.

– Slobode su lišeni D.M., B.V. i M.T. zbog sumnje da su izvršili krivično delo prevara u produženom trajanju i oni su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužiocu u Herceg Novom. V.M. je od ranije nedostupan nadležnim organima, a za njim je raspisana nacionalna potraga zbog izdržavanja zatvorske kazne zbog izvršenih krivičnih dela u prethodnom periodu – kazali su iz policije.