Kompanija MG grupa će u obnovu hotela „Grand“ na Kopaniku uložiti 20 miliona evra, a radovi će biti završeni do početka zimske sezone u decembru ove godine, saopšteno je danas.

„Ovom investicijom hotel Grand, koji je začetnik modernog turizma na Kopaoniku, osiguraće svoju lidersku poziciju u godini kada obeležava 40 godina postojanja“, navodi se u saopštenju MK grupe.

Investicija će obuhvatiti rekonstrukciju svih javnih prostora i sadržaja za goste, a planirana je i izgradnja podzemne garaže.

Gostima će na raspolaganju biti i garažna mesta za električna vozila, što je jedan od doprinosa očuvanju životne sredine kojim će se kompanija u narednom periodu intenzivno baviti, istaknuto je u saopštenju.

„Posebnu pažnju ćemo posvetiti razvoju zaposlenih i njihovoj obuci, kako bi u njima imali najbolje ambasadore našeg brenda“, rekao je direktor MK Resorta i hotela „Grand“ Radoš Đorđević.

MK grupa je 2009. godine preuzela najveći hotelski kompleks na Kopaoniku u koji je do sada investirala više od 50 miliona evra.