Glavni grad Crne Gore pripremio je skupštinsku odluku na osnovu koje će biti moguće prodati poslovnu zgradu u kojoj je nekada poslovalo preduzeće Robna kuća Beograd, a to je saopšteno nakon sastanka šefova klubova odbornika pre dva dana sa predsednikom Skupštine Glavnog grada Đorđem Suhihom.

Prema pisanju lista Dan, o toj odluci će se raspravljati na sednici gradske skupštine 29. i 30. oktobra, prenosi portal CdM.

Uvidom u zvanične podatke Uprave za nekretnine na katastarskoj parceli broj 3965 KO Podgorica II nalaze se trospratna zgrada sa podrumom, površine od 1.017 kvadrata i zemljište, površine 117 kvadrata.

Kako se navodi, Podgorica je posle 18 godina spora, sredinom septembra prošle godine postala vlasnik zemljišta i poslovne zgrade u Ulici Slobode, a presudom Višeg suda pripala joj je poslovna zgrada u vanprivredi sa svim pripadajućim posebnim delovima, kao i zemljište uz vanprivrednu zgradu površine 117 kvadrata.

Zastupnik Glavnog grada u ovom sporu Milenko Raspopović prošle godine je saopštio da je postupak dugo bio u prekidu zbog stečaja robnih kuća Beograd.