Javno preduzeće Putevi Srbije saopštilo je da na naplatnim stanicama na putevima u Srbiji nema zadržavanja, ali ih ima na graničnim prelazima.

Prema podacima Granične policije, na graničnom prelazu Šid, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 90 minuta, na izlazu prelaza Batrovci zadržavanje za teretna motorna vozila je 60 minuta.

Na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta, dok je na graničnom prelazu Kelebija, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila 60 minuta.

Zadržavanje na izlazu graničnog prelaza Gradina zadržavanje za teretna motorna vozila je 90 minuta.

Iz JP Putevi Srbije savetuju oprez u vožnji i prilagođenu brzinu kretanja uslovima na putu, jer se u brdsko-planinskim predelima Srbije danas očekuje sneg i povećanje visine snežnog pokrivača za 20 do 30 santimetara, lokalno i više.

Takođe, prema upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u nižim predelima očekuju se mešovite padavine i formiranje snežnog pokrivača, u centralnim predelima od pet do 10 santimetara, a u južnim od 10 do 20 santimetara, lokalno i više.

Oni, takođe, savetuju vozače da poštuju ograničenja brzine i da voze pažljivo, kao i da koriste zimske pneumatike i prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.