Činjenica je da sve veze doživljavaju svoje uspone i padove.

Najčešće se to dešava na početku veze kada partneri još uvek dobro ne poznaju jedno drugo, i kada su nesigurni u svoj odnos. Da li ste ikad posmatrali neki par i stekli utisak da im zaista sve ide od ruke? Da su skladni kao par i da čak sanjaju iste snove?

Ovakve parove zovemo – moćnim parovima. Njih veže nereskidiva veza i njihov odnos ništa ne može da uzdrma. Oni predstavljaju definiciju čiste i iskrene ljubavi, kakvu svi žele. Ako želite da proverite koliko je snažna vaša veza, potražite među primerima koji slede znake koji to otkrivaju.

PROŠLI STE TEŠKE SITUACIJE I OSTALI ZAJEDNO

Gotovo da ne postoji jasniji pokazatelj snažne i iskrene ljubavi. Kada jedan par zadese teške situacije i vremena, i kada ih prebrode, pri tom ne izgubivši veru jedno u drugo, ne postoji očigledniji znak istinske privrženosti.

VAŠA VEZA NEMA DRAMATIČNE TRENUTKE

Povremene nesuglasice su sasvim normalna stvar u vezi, ali dramatični momenti koje čuju sve vaše komšije nisu baš poželjni. Nesuglasice se rešavaju mirno i u 4 zida razgovorom i obrazlaganjem stavova kako bi se došlo do rešenja. Ako ne postoji zdrava komunikacija, nema ni zdrave veze.

GRADITE SNOVE JEDNO DRUGOM I RADITE NA UZAJAMNOM ISPUNJENJU

Jasan pokazatelj iskrene ljubavi je vera u snove partnera. Koliko god apstraktni oni bili. Čak i ako se sukobe sa vašim potrebama, poštovanje tih snova je osnova zdravog odnosa. Kada podstičete partnera da sanja, i ostvarujete zajedno snove, jasno je koliko vam je stalo do vaše zajednice.

VAS DVOJE STE NAJBOLJI PRIJATELJI

Iako mnogi žele da to budu sa svojim partnerom, neretko se dešava da će za savet pre pitati najbolju prijateljicu, sestru ili majku, a ne partnera. Ona osoba sa kojom gradite život treba da bude vaš prvi izbor šta god da je posredi i na kakav god problem da ste naišli.

JEDNO DRUGO UVEK STAVLJATE NA PRVO MESTO

Još jedan jasan znak da je prava ljubav posredi. Ako vam je vaš partner uvek na prvom mestu, njegova dobrobit i njegovi ciljevi, ali i ako on uzvraća istom merom, nema sumnje da vaša veza ide u dobrom smeru.

SVE VAŽNE ODLUKE DONOSITE ZAJEDNO

Ne može postojati stabilna veza u kojoj jedna osoba donosi sve važne odluke. To treba da bude zajednički proces i da deluje spontano. Gde god dakle da ste planirali da idete, bilo šta da kupite ili promenite u vašem životnom prostoru, to mora biti doneto kao odluka zajedno sa partnerom.

IMATE PODRŠKU ČLANOVA PORODICE

Porodica je važna svakom pojedincu. Bez podrške sa bilo koje strane male su šanse da će veza u kojoj su dve osobe biti stabilna. Ako postoji poštovanje prema starijim članovima porodice u oba smera i uvažavanje njihovog mišljenja, kao i brige o njima, nesumnjivo je da veza u kojoj ste ide u dobrom pravcu.

DRUGI LJUDI VAS OPISUJU KAO SAVRŠEN PAR

Mišljenje bliskih prijatelja po pitanju vaše veze je važno, pre svega jer sa njima provodite dosta vremena. Ako vas oni vide i opisuju kao skladan par, kao uzor drugima, onda verovatno u tome ima neke istine, zar ne?