Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će razgovori u Vašingtonu, gde će se sresti predstavnici Beograda i Prištine, biti teški ali da se „Vašington pre svega bavi ekonomijom“, kao i da niko od predsednika Aleksandra Vučića ne može da štiti bolje srpske interese.

U tom smislu je i naš stav sličan stavu Vašingtona, da se mora obezbediti ekonomska saradnja kako bi ljudi bolje živeli i onda će se i lakše pričati i o svim ostalim pitanjima“, rekla je Brnabić televiziji TV Hepi.

Ona je navela i da se plaši da Prištinu apsolutno ne interesuje razgovor o ekonomiji i da tome pristupa samo pro forme, što se videlo i kod pitanja taksi na srpsku robu.

Prema njenim rečima, neće to biti laki razgovari, ali se nada da ćemo „uspeti da izguramo neke ekonomske dogovore“.

„Sve ono ostalo politički… mislim da su uvek ta pitanja neizbežna, što god da kažem ne želim da otežam predsedniku Vučiću, imam puno poverenje u njega, kao i daleko najveći broj gradjana Srbije, da će on tamo bolje od bilo koga braniti interese Srbije. Drago mi je što nas on predstavlja“, rekla je Brnabić. ; Kako je dodala, „da će mu biti lako – neće, ali on je na takve razgovora i situacije navikao i vlada je tu za sve što treba da pomogne“.

Ona je podsetila da Vučić posle Vašingtona ide u Brisel i „nastavlja te razgovore“ „Teška je situacija, ali ako neko može da izvuče maksimum, ako neko ne pristaje na ucene, ako je neko pozicionirao Srbiju kao legitimnog jakog sagovornika – onda je to Vučić“, naglasila je Brnabić.