Predsednik Skupštinskog Odbora za kontrolu Službi bezbednosti Igor Bečić izjavio je da od predsednika Crne Gore Mila Đukanovića nije očekivao da krivca za sopstveni neuspeh na izborima traži u predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, već da poraz prihvati dostojanstveno i racionalno.

„Posle trideset godina neprikosnovene vladavine Crnom Gorom, propagiranja demokratije i evropskih vrednosti od Mila Đukanovica sam očekivao da i poraz na izborima koje je on u potpunosti kontrolisao, prihvati dostojanstveno i racionalno“, rekao je Bečić.

Predsednik Skupštinskog odbora kaže da o velikosrpskom nacionalizmu govori čovek koji se godinama upinje da u Crnoj Gori zatre sve što je srpsko.

„Umesto što krivca za svoj neuspeh trazi u Srbiji i Vučiću, trebalo bi realno da sagleda probleme partije koju vodi, koja je umesto jasnog političkog i ekonomskog programa ponudila stvaranje neke nove verske zajednice i time udarila na najveće vrednosti jednog naroda, istoriju i identitet“, rekao je Bečić.

Kako Bečić navodi, Đukanović se umesto da se usmeri na rešavanje problema građana bavio pisanjem lažne istorije i na tome bazirao svoju politiku.

„Ne vidim kako je Vučić kriv za politiku koju je Đukanović sam odabrao, a narod odbacio“, rekao je on.