Predsednik Skupštine Sbije Ivica Dačić ocenio je danas da su bilateralni odnosi i saradnja između Srbije i Kipra uvek bili odlični i veoma razvijeni.

On je, u razgovoru sa ambasadorom Kipra u Srbiji Dimitriosom Teofilaktuom, podsetio da je na svojim prethodnim funkcijama nastojao da doprinese njihovom unapređenju na raznim poljima.

Kao predsednik Vlade, ukazao je, pokrenuo je svojevremeno inicijativu za održavanje zajedničke sednice dve vlade koja je uspešno realizovana.

Izrazio je spremnost da na funkciji predsednika Narodne skupštine doprinese daljem razvoju i jačanju parlamentarne saradnje.

Ambasador Teofilaktu je preneo pozdrave predsednika parlamenta Kipra Adamosa Adamoua i potvrdio njegovu spremnost da na poziv predsednika Skupštine uskoro poseti Srbiju.
Složio se, kako se navodi u saopštenju, da su odnosi dve zemlje na visokom nivou, ističući da pored političkog dijaloga koji je veoma razvijen, Srbiju i Kipar povezuje i veliko prijateljstvo izmedju dva naroda.

Složili su se da je pored intenzivnih bilateralnih odnosa i saradnja u medjunarodnim organizacijama razvijena, kao i da su medjusobne podrške koje Srbija i Kipar pružaju jedna drugoj u medjunarodnoj areni veoma važne.

Dačić je, na kraju, izrazio zadovoljstvo što će sledeće nedelje imati priliku da se ponovo sretne sa ministrom spoljnih poslova Kipra Nikosom Hristodulidisom, koji će boraviti u poseti Srbiji.