Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorava da se sutra i prekosutra ;iznad većeg dela Srbije očekuje lokalno velika količina padavina.

U Srbiji će sutra biti pretežno oblačno i sveže mestimično sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i lokalno obilnim padavinama.

Duvaće slab i umeren, severni i severoistočni vetar.

Jutarnja temperatura kretaće se od 13 do 16, a najviša dnevna od 20 do 23 stepeni. ; U Beogradu će biti pretežno oblačno i sveže sa kišom, u pojedinim delovima grada sa pljuskovima i grmljavinom uz obilnije padavine.

foto: Printscreen/RHMZ

Jutarnja temperatura biće oko 16, a najviša dnevna oko 22 stepena.

U utorak će biti pretežno oblačno i sveže mestimično sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i lokalno ;obilnim padavinama. Posle podne u severnim, uveče i tokom noći i u ostalim krajevima očekuje ;se slabljenje i prestanak padavina. Od srede se očekuje pretežno sunčano i toplije vreme.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 22. jun 2020. godine: Zadržava se period sa relativno nepovolјnim uticajem biometeorološke situacije na većinu hronično obolelih. Osobama sa cerebrovaskularnim tegobama i astmatičarima se i dalјe savetuje oprez. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu nervoze i glavobolјe.