KAKO JE MOGUĆE? Šapić ispred SNS na Novom Beogradu za SAMO 116 GLASOVA

Share on facebook
Share on twitter
8181-kako-je-moguce-sapic-ispred-sns-na-novom-beogradu-za-samo-116-glasova

“Na sednici Izborne komisije GO Novi Beograd, održanoj 22. juna u 19 časova utvrđeni su i objavljeni rezultati izbora za odbornike Skupštine gradske opštine Novi Beograd na 142 biračka mesta na teritoriji naše opštine”, stoji u zvaničnom saopštenju GO Novi Beograd.

Rezultati opštinskih izbora na Novom Beogradu

FOTO: RAS SRBIJA

Rezultati opštinskih izbora na Novom Beogradu

– Pobedu je odnela lista Aleksandar Šapić – Naš predsednik opštine Novi Beograd sa osvojenih 43% glasova što je 23 mandata, dok je lista Aleksandar Vučić – Za našu decu osvojila 42% glasova odnosno 22 mandata. Treće mesto u sazivu buduće Skupštine gradske opštine Novi Beograd zauzela je lista Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma sa osvojenih 7%, odnosno četiri mandata – rekli su iz GO Novi Beograd.

Kako su dodali, “nevažećih listića bilo je 4%”, a razlika između dve liste je samo 116 glasova.

Vesić: SNS pobedio na Novom Beogradu!

FOTO: FACEBOOK GORAN VESIC / SCREENSHOT

Vesić: SNS pobedio na Novom Beogradu!

Podsetimo, sat vremena ranije zamenik gradonačelnika i član Predsedništva SNS Goran Vesić obelodanio je “da je SNS pobedio na Novom Beogradu za 53 glasa”.

Ukoliko ne bude žalbi i novog glasanja, ili prebrojavanja glasova, te se potvrdi pobeda Aleksandra Šapića, Novi Beograd će onda biti jedina od 17 beogradskih opština na kojima SNS nije trijumfovao.

Međutim, to ne znači da naprednjaci neće formirati vlast jer bi, ako se na to odluče, to lako mogli da urade u koaliciji sa SPS.

Miša Vacić ostao ispod cenzusa

Na lokalnim novobeogradskim izborima lista Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka osvojila je 2% glasova, dok je lista Srpska desnica – Znamo se, rasli smo zajedno – Miša Vacić osvojila 1% glasova. Ove dve liste nisu prešle cenzus i nemaju osvojene mandate na ovim izborima.

NAJČITANIJE