U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 13.994 osoba, od kojih je pozitivno 4.092, dok su, nažalost 24 osobe preminule.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta „Batut“, na respiratorima 205 je ljudi.

Podsetimo, juče je za dan u Srbiji na korona virus testirana 16.831 osoba, od kojih je pozitivno bilo 4.668 dok je, nažalost, 26 osoba preminulo. Na respiratorima je juče bio 208 pacijenata.

Danas i sutra u Srbiji je, prema poslednoj odluci Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa od petka, sve zatvoreno osim prodavnica sa prehrambenim proizvodima, apoteka i benzinskih pumpi. Takođe je odlučeno da srednjoškolci i sledeće nedelje treba da nastave sa onlajn nastavom, a novina je da će im se od naredne sedmice u nastavi na daljinu pridružiti i učenici viših razreda osnovnih škola.

Nova sednica Kriznog štaba trebalo bi da bude održana u ponedeljak kada će se zanti u kom pravcu će dalje ići mere.

Dr Predrag Kon, epidemiolog i član Kriznog štaba, upitan tokom jutrošnjeg gostovanja na TV Prva, da li nam je potrebno duže zaključavanje, „da je sada potrebno minimum 10 do 14 dana da budemo pod merama, jer je virus sada toliko oko nas, da je nemoguće zaustaviti ga bez drastičnih mera“.

– Mi smo u situaciji kada više nemamo izbora, moramo neke mere da preduzmemo da bi nam opstao zdravstveni sistem – rekao je dr Kon.