Krizni štab na današnjoj sednici nije doneo odluku o novim merama. Nove mere su i dalje u razmatranju, a postojeće će ostati na snazi do 15. decembra.

Krizni štab je na današnjoj sednici razmatrao epidemijsku situaciju i eventualno uvođenje novih mera, s obzirom na to da prestoji Sveti Nikola, novogodišnji i Božićni praznici.

Razgovaralo se o meri uvođenja obaveznog karantina i pi-si-ar testa za državljane Srbije koji bi došli iz inostranstva, ali odluka o tome još nije doneta, prenosi RTS.

Nova sednica Kriznog štaba zakazana je za ponedeljak, nakon čega bi trebalo da se zna koje mere će važiti nakon 15. decembra, do kada su na snazi postojeće mere.

Krizni štab obratiće se danas u 15 časova na konferenciji za medije, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar sastaće se sa direktorima kovid bolnica.

S druge strane, pojedini mediji su preneli da će vež u pondeljak Krizni štab produžiti već postojeće mere i uvesti obavezan negativan PCR test, ne stariji od 48 sati, za sve one koji ulaze u Srbiju.

Takođe, kako se dodaje, nije isključeno i da mere budu dodatno pooštrene, što će zavisiti od analize aktuelne epidemiološke situacije.