KRIZNI ŠTAB PRESEKAO: NEGATIVAN PCR TEST od 20. decembra do 10. januara

Share on facebook
Share on twitter
Foto: printscreen

Na današnjoj sednici Kriznog štaba odlučeno je da sve postojeće restriktivne mere ostanu na snazi do petka, 18. decembra, kada sledi novo zasedanje Kriznog štaba. Tada će se sagledati da li će se donositi dodatne mere ili promeniti postojeće. 

Takođe, odlučeno je da strani državljani mogu da uđu u Srbiju samo sa negativnim PCR testom, dok državljani Srbije mogu, osim negativnog testa, da izaberu desetodnevnu izolaciju, odlučeno je na Kriznom štabu.

Trend pada broja novozaraženih nastavljen je i danas, kada su registrovana 4.932 pozitivna slučaja (od 15.765 testiranih), ali uz, nažalost, 49 preminulih.

– Vidimo da broj novozaraženih pada, ali to su i dalje veliki brojevi – rekla je dr Darija Kisić Tepavčević posle sednice Kriznog štaba.

– Manji je broj pregleda u bolnicama i ambulantama, ali zabrinjava da veći procenat zahteva hospitalizaciju.

– Za sve strane državljane je neophodan PCR test, počev od 20. decembra, verovatno do 10. januara.

– Naši građani ako nemaju PCR test, moraju 10 dana u kućnu izolaciju, a prekidaju je kad urade PCR test.

Dosadašnja mera – da svi ugostiteljski i većina trgovinskih objekata radi do 17 časova a da vikendom ne radi, produžena je do petka, 18. decembra, a potom će se odlučiviti da li će one biti pooštrene.

– Sve restriktivne mere koje su važile do sada biće na snazi do petka, 18. decembra, a nakon toga ćemo se ponovo sastati i sagledati da li ćemo uvoditi dodatne mere ili promeniti postojeće – rekla je dr Darija Kisić Tepavčević.

NAJČITANIJE