Ulazak Misale u republički parlament jedna je od najzanimljivijih tema u regionalnim medijima.

U budućem sazivu Skupštine Srbije, ukoliko ne bude značajnijih promena izbornih rezultata, biće 12 narodnih poslanika iz sandžačkih gradova, a među njima je i dr. Misala Pramenković iz Novog Pazara.

Pored toga što je ona jedina žena koja će u narednom periodu predstavljati Bošnjake, Misala Pramenković je i prva žena u istoriji Srbije s hidžabom u republičkom parlamentu.

Njen ulazak u republički parlament jedna od najzanimljivijih tema u regionalnim medijima.

Prof. dr Misala Pramenković je rođena 1980. godine, a radi kao profesor islamskih nauka u Medresi ,,Gazi Isa-beg”. Potpredsednica je Stranke pravde i pomirenja koju predvodi Muamer Zukorlić, a odbornik je postala u maju 2016. godine.

Do sada se prilikom zastupanja načela svoje stranke bavila zaštitom i afirmacijom porodice, žene i deteta:

Porodica je osnovna, temeljna ćelija društva od čijeg kvaliteta zavisi kvalitet i budućnost same zajednice. Žena je stub porodice i, u svetoj ulozi majke, ali i u drugim porodično-društvenim ulogama faktor je od čijeg moralnog i mentalnog kvaliteta zavisi i kvalitet zajednice.

Zbog toga se u SPP-u i zalažemo za dostojanstven život kako muškaraca, tako i žena. Nažalost, činjenica je da neke probleme, pritiske i zloupotrebe više osete žene nego muškarci.

Žene kao i muškarci imaju obavezu, ali i pravo da podižu društvo, promovišu dobro i sve univerzalne vrednosti. S druge strane, izbegavaju i odvraćaju od svega što je loše i to svako u skladu sa svojim potencijalima, mogućnostima, pozicijama.

Ekipa Espresa je pokušala da stupi u kontakt sa dr Pramenković kako bismo čuli njene utiske, ali i saznali više o tome za šta će se zalagati u Skupštini.

Odgovor nismo dobili do objavljivanja ovog teksta.