Vest o smrti režisera Igora Vuka Torbice potresla je javnost, a kolege i prijatelji opraštaju se od njega. Jedna od koleginica koja se oglasila povodom njegove smrti jeste Vanja Ejdus, koja je postavila jedno veoma jednostavno pitanje – zbog čega jedni druge ne hvalimo više dok smo živi?

Ona je na svom Fejsbuk profilu objavila sopstveni oproštaj.

– Zapitana sam zbog čega jedni druge ne hvalimo više dok smo živi, ne praštamo lako posebnost i dar, ne tapšemo češće jedni druge po ramenu, kao što to činimo kada neko ode – napisala je.

Napomenula je i da je ključna podrška koju za života pružamo jednu drugima.

– Mozda bi ovaj već tako komplikovani život olakšali većom podrškom jedni drugima. Nazalost, društvo smo koje mnogo radije kažnjava, ogovara, pljuje i kritikuje nego što prilazi da pomiluje. Čak iako se pohvalimo, ogovaramo se iza leđa. Valjda je to u ljudskoj prirodi ali ima nešto i do društva. Najveća želja mi je, nakon Igorovog odlaska, da shvatimo da je potrebno da se više volimo i osluškujemo. Sve drugo je manje bitno – nastavila je.

Igor Vuk Torbica izvršio je samoubistvo u 33. godini života. On je zbog epidemije virusa korona sahranjen u krugu porodice, a komemoracija je zakazana za 7. jul u Zagrebačkom pozorištu mladih.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvuBroj 011/7777-000 je SOS telefon koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva – lekari Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“. Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra „Srce“ od 17 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na [email protected]