Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije doniralo je Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske opremu, koja će podići efikasnost i kapacitete konjičke jedinice policije Republike Srpske.

Ugovor o doniranoj opremi potpisali su direktori policije Republike Srbije i Republike Srpske Vladimir Rebić i Siniša Kostrešević.

Po potpisivanju Ugovora, ministar Vulin istakao je dobru saradnju dva ministarstva i naglasio da će ona u narednom periodu biti dodatno unapređena u cilju veće bezbednosti građana Republike Srbije i Republike Srpske.

1 / 5 FOTO: MINISTARVO ODBRANE

Ministar je istakao da su odnosi Republike Srbije i Republike Srpske uvek bili dobri, ali da ih je predsednik Srbije Aleksandar Vučić učinio sadržajnijim, delatnim i podigao na nivo na kome nikada pre nisu bili.

„Aleksandar Vučić je predsednik svih Srba i brine o našem narodu gde god da živi“, poručio je ministar Vulin.

Dodao je da je Republika Srpska naš prioritet.

„Bezbednost i sigurnost građana Republike Srpske su nam važni koliko i bezbednost i sigurnost građana Republike Srbije“, naglasio je ministar Vulin.

Direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević zahvalio se na doniranoj opremi istakavši da je to samo mali dokaz saradnje i dobrih odnosa dve policije.