U Vašingtonu se danas nastavljaju razgovori delegacija Beograda i Prištine.

Predsednici SAD i Srbije, Donald Tramp i Aleksandar Vučić sastaće se danas posle podne, u 17 sati po srednjeevropskom vremenu, objavljeno je na sajtu američke ambasade u Beogradu.

Prema agendi predsednika SAD, Donald Tramp će u 17 sati primiti Vučića i Avdulaha Hotija, iza zatvorenih vrata u Ovalnoj kancelariji, a zatim će prisustvovati ceremoniji potpisivanja u Ruzveltovoj sobi, dok će zatim trilateralni sastanak biti održan ponovo u Ovalnoj kancelariji, uz prisustvo ograničenog broja novinara.

Posle sastanka u Beloj kući, i Vučić i Hoti će se pojedinačno sastati i sa americkim državnim sekretarom Majkom Pompeom u Stejt departmentu.

U saopštenju Bele kuće, objavljenom u četvrtak kasno uveče po lokalnom vašingtonskom vremenu, ne navodi se sta će biti potpisano, da li se radi o sporazumu ili šta će taj sporazum sadržati, javio je Glas Amerike.

Sastanak će se održati u 11 časova po lolaknom vremenu, objavljeno je na sajtu Bele kuće.

Inače, posle prve dve runde razgovora Beograda i Priština u Beloj kući, u četvrtak, predsednik Srbije Aleksandar Vučić isključio je mogućnost da priznanje Kosova bude deo razgovora i eventualnog dogovora koji bi mogao biti potpisan u Vašingtonu.

Mogućnost da bude postignut za Srbiju dobar dogovor, predsednik Aleksandar Vučić nije isključio.

Vučić je rekao da će danas biti predstavljeni svi detalji dokumenta, a, ako on ne bude dobar, neće ga ni potpisati, poručio je predsednik Srbije.

Prištinska televizija Kljan Kosova javila je sinoć da se u Vašingtonu očekuje potpisivanje ekonomskog sporazuma između Beograda i Prištine, koji ne uključuje međusobno priznavanje.

Izveštač prištinske televizije iz Vašingtona najavio je da se očekuje da će ovaj sporazum biti potpisan pred američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Juče se u drugoj, popodnevnoj rundi razgovora po lokalnom vremenu američkim zvaničnicima pridružila i Ivanka Tramp, ćerka američkog predsednika, prisutna inače svim važnim diplomatskim susretima, za koje je njen otac Donald Tramp posebno zainteresovan, što na neki način upućuje da je dogovor izvesniji.