Predsednik Srbije i lider naprednjaka Aleksandar Vučić izjavio je danas, na pitanje novinara da li će ponovo doći do koalicije SNS-a i SPS-a, da će svakako razgovarati sa socijalistima, ali da je još rano da o tome govori.

Na pitanje da prokomentariše to što je lider SPS-a Ivica Dačić rekao da čeka njegov poziv i da li će biti nešto od toga, Vučić je rekao:

– Svakako da ćemo da razgovaramo, ali ja ne bih da govorim o tome, pošto je još rano.

On se osvrnuo na komentare iz dela opozicije da će srpski parlament biti bez opozicije, što bi značilo da će svi biti u vladajućoj koaliciji:

– A, kako vi to znate, je l’ to neko ušao u moju glavu, kako to iko može da zna? Oni su sebe predstavili kao jedinu moguću tajkunsku opozicju, a svi drugi nemaju pravo na glas niti bilo šta drugo. Neki su pokazali i koji nisu ušli upalament, koji su imali pristojan broj glasova, da imaju neku vrstu političke budućnosti. Ali, su mnogi imali strah da se suprotstave užasnoj kampanji preko koja je vodjena i preko društvenih mreža i tajkunskih medija protiv svih koji bi na izborima učestvovali – rekao je Vučić.

Naglasio je i da je važno da se napravi zdravija klima i bolji odnos u srpskom parlamentu.