Ministar odbrane Aleksandar Vulin reagovao je na objavu portparolke Ministarstva inostranih poslova Rusije Marije Zaharove na njenom Fejsbuk profilu i naveo da se „veličina čoveka meri hrabrosti da na svakoj stolici brani svoj narod i prijatelje svog naroda“

„Vučić je jedini državnik u Evropi koji je  odbio da uvede sankcije Rusiji i vrhovni komandant vojske sa kojom oružane snage Ruske Federacije imaju najvišu i najplodniju saradnju koja može da se postigne. Veličina čoveka se ne meri ni veličinom stolice na kojoj sedi ni veličinom sile u čije ime govori, već veličinom hrabrosti da na svakoj stolici brani svoj narod i prijatelje svog naroda“, izjavio je Vulin.

„Vučić svoj narod, ni prijatelje svog naroda, nikada nije ni ostavio, ni uvredio ni ponizio. Zaharova je uvredila sve nas koji i Rusiju i Srbiju branimo na težim mestima od njenih fejsbuk objava. Neprijatelji Srbije i Rusije su danas obradovani sitnom zlobom Zaharove. Iza Vučića ostaju dela, iza Zaharove zloba koje će da se stidi“, rekao je ministar Vulin.