Krma teretnog broda „Ever given“ koji je gotovo nedelju dana zaglavljen u Sueckom kanalu odvojena je od obale, saopštili su zvaničnici.

Uprava Sueckog kanala je saopštila da je kurs 400 metara dugog broda korigovan za 80 odsto i juče su nastavljeni napori da se on dodatno pokrene. Međutim, šef kompanije koja je angažovana u spasilačkim naporima je apelovao na oprez, upozorivši da završetak operacije neće biti lak.

„Ever given“ blokira jednu od najprometnijih trgovinskih ruta na svetu, zbog čega su kompanije primorane da menjaju trase svojih brodova i stotine plovila u nizu čekaju da prođu kroz Kanal.

Izveštaji da je brod delimično oslobođen, piše Bi-Bi-Si, probudio je nade da bi saobraćaj kroz Suec mogao da bude brzo obnovljen, te bi bio prokrčen put za prolazak robe u vrednosti od, kako se procenjuje, 9,6 milijardi dolara čiji je protok zbog ovog incidenta obustavljen.

Iako je predsedavajući Uprave Sueckog kanala Osama Rabie za egipatsku državnu televiziju izrazio nadu da će saobraćaj biti brzo obnovljen, Peter Berdovski, izvršni direktor kompanije „Smit selvidž“, rekao je za holandski državni radio da je operacija daleko od okončane.

On je objasnio da je dobra vest da je brod pokrenut, ali da neće biti lako da se operacija završi.

Kako je naveo, voda pod visokim pritiskom će se iskoristiti za uklanjanje peska i mulja ispod pramca broda, ali, ako to ne uspe, biće potrebno da se kranovima premeste kontejneri s plovila da bi mu se umanjio teret, što bi, kako je naveo, moglo da traje danima, preneo je Gardijan.

Sanduci bi bili premešteni na manje brodove duž „Ever givena“, što bi produžilo operaciju.

– Preko Sueckog kanala se doprema roba iz Kine i s Bliskog istoka prema Evropi, a kroz kanal prolazi 12 odsto svetske trgovine, te će njegova blokada dovesti do ogromnih gubitaka, odnosno, samo će transporteri imati gubitke koji će se meriti milijardama, što će doprineti velikim troškovima osiguranja – kaže za Danas Goran Radosavljević, profesor na FEFA fakultetu.

Osiguravajuća društva trenutno trpe gubitke zbog ove situacije i nastojaće da ih nadoknade, napominje Radosavljević i dodaje da se mogu očekivati i posledice po trgovinu, po kompanije koje se bave logistikom u brodskom saobraćaju i po troškove transporta.

On, međutim, ne očekuje dugoročne posledice ove blokade, ali, ukazuje, gledano na srednje i kratke staze, gubitke će pretrpeti kompanije čija je roba blokirana, a s obzirom da kroz Kanal prolazi velika količina robe iz Kine, može se očekivati povećanje troškova transporta kineske robe i njenog poskupljenja i oskudice na tržištu. S obzirom na to da kroz Kanal ne prolaze velike količine nafte, blokada neće uticati na njenu cenu. Radosavljević naglašava da ne očekuje da blokada donese velike gubitke za Srbiju.

– Mi nemamo brodska preduzeća, a blokada će dugoročno uticati eventualno na špeditere i kompanije koje dopremaju robu preko Sueckog kanala – ocenjuje naš sagovornik.

On navodi i da će ova situacija biti podsticaj da se nađe drugi put za dopremanje robe preko Severnog ledenog okeana, što se, kako napominje, već analizira, s obzirom da se na Arktiku topi led, što olakšava plovidbu.