Srpkinja Violeta R. (38) ubijena je 10. juna u svom stanu u nemačkom gradu Hagenu, a osumnjičeni je, kako prenose nemački mediji, njen bivši partner star 24 godine koji je uhapšen 16. juna, dan nakon što je policija pronašla njeno telo.

Obdukcija je pokazala da je žena izbodena nožem 50 puta. Telo je najverovatnije u stanu bilo nedelju dana pre nego što je pronađeno.

Mediji prenose i da je njena ćerka (3) bila u stanu kada je Violeta izmasakrirana.

Ubijena Violetta RExhaj, Violeta R, nemacka, ubistvo

Foto: Facebook/ Violetta R

Kako je preneo ranije list „Bild“, napadač je oteo trogodišnju ćerku ubijene, a devojčica je pronađena nepovređena.

Svirepo ubistvo ostavilo je u šoku stanare koji žive u zgradi gde je Srpkinja pronađena mrtva. Kako je jedan od komšija ispričao, Violeta je bila uvek ljubazna i prijateljski nastrojena.

– Dolazila je s vremena na vreme da nešto pozajmi od nas, makaze ili lepljivu traku. Gotovo da nije imala kontakt ni sa kim – ispričao je jedan od stanara.

Mediji navode i da se Violeta čula sa sestrom poslednji put 10. juna, na dan ubistva.

Nemački mediji pišu da je osumnjičeni 24-godišnji mladić pre zločina boravio u pritvoru zbog sumnje da je učestvovao u trgovini ljudima. Osumnjičeni za Violetino ubistvo pušten je iz zatvora jer dokumenta srpskih vlasti nisu bila potpuna, naveo je tužilac kao mogući propust i grešku u ovom slučaju, prenosi wdr.de.

Za njim je izdat međunarodni nalog za hapšenje, te da bi trebalo da bude izručen Srbiji.