Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet protiv novog zagrebačkog gradonačelnika, potvrdila je za N1 predsednica tog tela Nataša Novaković.

Predmet je pokrenut zbog “moguće povrede člana 15. Zakon o sprečavanju sukoba interesa, odnosno imenovanja suprotno proceduri”.

Taj član glasi: „Članove upravnih tela i nadzornih odbora trgovačkih društava u kojima jedinice lokalne, odnosno područne (regionalne) samouprave ima deonice ili udele u vlasništvu (kapitalu društva) predlaže glavnoj skupštini, odnosno skupštini društva predstavničko telo jedinice lokalne i jedinice područne (regionalne) samouprave.“

Tomašević je u ponedjeljak postavio novu Upravu Holdinga, no nikakvog konkursa nije bilo, već ih je imenovala Skupština Holdinga koju sada čine Tomašević i njegovi zamjnici Danijela Dolenec i Luka Korlaet.

Tomašević je izjavio i da su u razrešenje i nova imenovanja u Nadzornom odboru i Upravi Zagrebačkog Holdinga išli jer Holding ima gubitak te je potrebno hitno delovati i finansijski ga restrukturirati.