Najmanje tri osobe su ubijene, a policija je savladala i uhapsila muškarca, koji je nožem napadao prolaznike u nemačkom gradu Vircburg, javlja Radio-televizija Srbije pozivajući se na Frankfurter algemajne cajtung.

Tri osobe su ubijene, a 15 ljudi je ranjeno u nemačkom gradu Vircburgu, u Bavarskoj, kada ih je nožem napao muškarac čiji identitat nije saopšten, preneo je BBC.

Policija je saopštila da je napadač uhapšen, a nemački mediji prenose da je prilikom hapšenja ranjen u nogu. U saopštenju policije na koje se poziva FoNet, navodi da je napadač delovao sam i da više nema opasnosti.

Policija je saopštila da građani nisu ugroženi, ali je odbila da da više informacija i apelovala na korisnike društvenih mreža da se uzdrže od spekulacija.

Prema informacijama javnog servisa BR, koji se poziva na policiju, radi se o osobi sa mentalnim smetnjama, prenlosi Hrvatska radio-televizija.

Prema navodima medija počinilac je prvo ubio jednu đžđenu, a zatim i dve osobe koje su pritekle u pomoć.

Nakon toga je povredio još 15 osoba, od čega nekoliko teže.

Zaustavljen je, prenosi HRT, nakon dolaska policije hicima iz vatrenog oružja u noge, nakon čega je savladan i odveden u policijsku stanicu.

Bild Online donosi fotografiju na kojoj se vidi tamnoputi muškarac naoružan nožem kako se kreće kroz pešačku zonu grada.

„Nama naznaka da ima drugih počinilaca“, saopštila je policija.

Bavarski ministar unutrašnjih poslova Joahim Hermanuputio se na lice mesta, na severu ove savezne pokrajine.

HRT podseća i da je pre pet godina mladi Avganistanac sekirom i nožem u vozu u Vircburgu napao i povredio više ljudi.